open-navfaktor-logo
search
Karačić u Zvijezdi 09
Bivši selektor juniora BiH preuzeo ekipu iz Prve lige RS-a
Toni Karačić, nekadašnji selektor juniorske reprezentacije BiH, koji je radio i kao trener Širokog Brijega i Posušja, novi je šef struke Zvijezde 09.
23.02.2023. u 15:47
get url
text

Kako je potvrđeno iz ovog kluba dogovor je postignut do kraja sezone, a glavni zadatak bit će da pokuša izboriti plasman u Premijer ligu BiH (nakon jesenejg dijela sezone ekipa zauzima četvrto mjesto sa 34 boda, 12 manje od lidera Krupe).

- U fudbalu se stvari događaju zaista brzo. Kontaktirao me je predsjednik kluba Boris Stanišić i izložio program rada gdje, iskreno, znam kakvi su ovdje uvjeti. Imao sam priliku da budem ovdje sa reprezentacijom, znam kakve mogućnosti za rad nudi ovaj klub, projekat...

Iskreno, meni je to bio izazov i dogovorili smo se do juna. Stavio sam se na dispoziciju i pokušat ću sve da napravim ovdje da ostvarimo kvalitetan rezultat, a to je da pokušamo da izborimo plasman u Premijer ligu. Ovaj klub daje, prije svega, mogućnosti infrastrukturom.

Na nama trenerima je da pokušamo, a nadam se da će tako i biti, da napravimo progresiju u radu kako individualno, tako i cjelokupne ekipe i da će Zvijezda 09 izgledati puno kvalitetnije nego u jesenjem dijelu sezone - rekao je Karačić na predstavljanju.

Karačić je jučer vodio ekipu u prijateljskoj utakmici protiv Drine iz Zvornika (3:0), a zvanični debi imat će 4. marta, u prvom kolu proljetnog dijela Prve lige RS kada će Zvijezda 09 ugostiti Omarsku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.