Dobrodošlicu Gratzu su poželjeli predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, generalni sekretar Dženan Đonlagić i predsjednik Kantonalnog odbora DF-a Albin Zuhrić, koji je ujedno i bivši generalni sekretar Naše stranke.

- Osjećao sam potrebu da se priključim borbi koju vodi Željko Komšić kao predsjednik, političkoj, a ako bude potrebno i svakoj drugoj - rekao je Gratz prilikom pristupanja DF-u.

- Sviđa mi se i koncept ove nove Demokratske fronte koju gradi Komšić. Čini mi se da je tu bilo nekih ljudi koji su ga iznevjerili, gledali samo vlastiti interes, ali isto tako vidim da se tu pravi novi projekat, i moram priznati da mi to izgleda vrlo ozbiljno To je jedan miks starih, poštenih kadrova koji su uvijek držali patriotski kurs, i novih lica koje će unijeti novu energiju stranci. Što se tiče borbe za građansku državu, ja tu ne vidim konkurenciju Demokratskoj fronti.

Da budem do kraja otvoren, i ja sam nekad imao sumnje da li je Komšićev pristup ispravan, ali je sve što se izdešavalo od 2018. godine pokazalo da je bio u pravu, da je vidio dalje od svih nas, i da je bio spreman pretrpjeti i mnoge udarce zbog svojih, pokazat će se ispravnih, stavova - dodao je Gratz, saopćili su iz DF-a.

Pristupanje Dennisa Gratza Demokratskoj fronti je nastavak unutrašnje reorganizacije i jačanja stranke koja se provodi proteklih godinu dana, navode iz te stranke.