- Vjerojatno moj posljednji tweet prije sljedećeg hapšenja. Policija je opkolila moju kuću - rekao je Khan u objavi na Twitteru koja sadrži i njegovu video poruku.

Međutim, iz vlade nisu komentirali Khanovom tweet u vezi s policijom koja je okružila njegovu kuću.

Do razvoja događaja došlo je nakon što je pokrajinska vlada sjeveroistočnog Punjaba dala 24-satni "ultimatum vodstvu" Khanove pakistanske stranke Tehreek-e-Insaf (PTI) da "predaju 30 do 40 zločinaca" koji su navodno bili uključeni u prošlosedmične nasilne proteste protiv hapšenja bivšeg premijera zbog optužbi za korupciju.

Ministar informiranja Punjaba Aamir Mir tvrdida se "traženi zločinci" skrivaju u Khanovoj rezidenciji Zaman Park koja se nalazi u luksuznom naselju Lahorea. PTI odbacuje optužbe.

Mir je upozorio da sigurnosne snage ovoga puta neće oklijevati poduzeti oštre mjere ako se izgrednici ne predaju u roku.

U video poruci, Khan je rekao da sva istraživanja pokazuju da će njegova stranka pobijediti na sljedećim izborima velikom većinom.

Vlada i vojska već su najavili da će se onima koji su sudjelovali u napadima na vojne objekte suditi prema Zakonu o vojsci i Zakonu o službenoj tajni.