open-navfaktor-logo
search
Srbija na tronu
Bivši odbojkaš sarajevske Bosne zlatni na Evropskom prvenstvu
Rođeni Brčak Ljubiša Ristić, nekadašnji odbojkaš sarajevske Bosne, jedan je od asistenata selektora Kovača, koji se nepunih mjesec i po dana nakon imenovanja na mjesto selektora okitio evropskim zlatom
30.09.2019. u 12:29
get url
text

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobjedom 3:1 nad Slovenijom po treći put u svojoj historiji osvojila je Evropsko prvenstvo.

Selekcija koja je ovog ljeta iznenada promijenila selektora kada je Nikolu Grbića zamijenio Slobodan Kovač stigla do trećeg zlata na kontinentalnom šampionatu nakon 2001. i 2011. godine.

Muška reprezenetacija Srbije tako se pridružila svojim kolegicama, pa će šampionski pehari namijenjeni evropskim prvacima do narednog šampionata Starog kontintenta stanovati u Srbiji.

Prvim mjesto na Evropskom prvenstvu može se pohvaliti i jedan Bosanac. Rođeni Brčak Ljubiša Ristić, nekadašnji odbojkaš sarajevske Bosne, jedan je od asistenata selektora Kovača, koji se nepunih mjesec i po dana nakon imenovanja na mjesto selektora okitio evropskim zlatom.

Inače, Ristić je osim sarajevskih Studenata nastupa i za klubove u Grčkoj, Italij i Njemačkoj. Do kraja 2016. godine bio je trener Jedinstva, da bi od 2017. godine sjeo na klupu gradskog rivala Mladosti.


Ljubiša Ristić (broj 13) u sastavu OK Bosna Sarajevo iz 1991. godine

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.