Srbija na tronu

Bivši odbojkaš sarajevske Bosne zlatni na Evropskom prvenstvu

Objavljeno: 30.09.2019. u 12:29

Rođeni Brčak Ljubiša Ristić, nekadašnji odbojkaš sarajevske Bosne, jedan je od asistenata selektora Kovača, koji se nepunih mjesec i po dana nakon imenovanja na mjesto selektora okitio evropskim zlatom

FOTO: CEV.EU

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobjedom 3:1 nad Slovenijom po treći put u svojoj historiji osvojila je Evropsko prvenstvo.

Selekcija koja je ovog ljeta iznenada promijenila selektora kada je Nikolu Grbića zamijenio Slobodan Kovač stigla do trećeg zlata na kontinentalnom šampionatu nakon 2001. i 2011. godine.

Muška reprezenetacija Srbije tako se pridružila svojim kolegicama, pa će šampionski pehari namijenjeni evropskim prvacima do narednog šampionata Starog kontintenta stanovati u Srbiji.

Prvim mjesto na Evropskom prvenstvu može se pohvaliti i jedan Bosanac. Rođeni Brčak Ljubiša Ristić, nekadašnji odbojkaš sarajevske Bosne, jedan je od asistenata selektora Kovača, koji se nepunih mjesec i po dana nakon imenovanja na mjesto selektora okitio evropskim zlatom.

Inače, Ristić je osim sarajevskih Studenata nastupa i za klubove u Grčkoj, Italij i Njemačkoj. Do kraja 2016. godine bio je trener Jedinstva, da bi od 2017. godine sjeo na klupu gradskog rivala Mladosti.


Ljubiša Ristić (broj 13) u sastavu OK Bosna Sarajevo iz 1991. godine

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije