open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Bivši ministar osumnjičen za zlostavljanje djeteta na saslušanju u Tužilaštvu
Prema nezvaničnim informacijama, radi se o bivšem ministru prosvjete u Vladi RS-a Nenadu Suziću
06.06.2019. u 09:25
get url
text

Bivši ministar u Vladi Republike Srpske (RS), koji je uhapšen zbog sumnje da je seksualno zlostavljao djevojčicu, sproveden je u banjalučko Okružno tužilaštvo.

Kako saznajemo, uskoro bi ga trebao saslušati tužilac koji rukovodi istragom ovog slučaja.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o bivšem ministru prosvjete u Vladi RS-a Nenadu Suziću.

Djevojčica, koju je navodno zlostavljao ima 14 godina.

Podsjećamo, mediji su jutros objavili je da je banjalučkoj policiji slučaj prijavila osnovna škola koju pohađa djevojčica. Prema prijavi,  on je duži vremenski period zadovoljavao svoje seksualne potrebe dodirujući djevojčicu po cijelom tijelu.

Govorio joj je da nikome ne smije pričati o tome, te da će to biti njihova "mala tajna".

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva je potvrđeno da je protiv N. S. (1950) dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. Кrivičnog zakona RS-a.

- Nakon ispitivanja tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obaviještena - navodi se u saopćenju Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Nenad Suzić je, inače, bio ministar prosvjete u Vladi RS-a u periodu od 18. januara 1998. godine do 12. januara 2001. godine, kada je entitetski premijer bio Milorad Dodik.

Radi kao redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci i to na predmetima Opća pedagogija i Metodika vaspitno-obrazovnog rada. Član je Srpske akademije obrazovanja (SAO) i Ruske akademije socijalnih i pedagoških nauka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.