open-navfaktor-logo
search
Priznanje za Zmaja
Bivši kapiten Lavova izabrao Bičakčića u idealni tim fudbalera s kojima je igrao
Priznanje bh. reprezentativcu, koji od 2014. godine nosi dres Hoffenheima, odao je i nekadašnji kapiten Braunschweiga Dennis Kruppke
14.11.2018. u 12:07
get url
text
Kruppke (drugi s desna) i Bičakčić u vrijeme dok su zajedno igrali za Braunschweig

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić karijeru i fudbalsko ime izgradio je nastupajući isključivo za njemačke klubove.

Tokom dosadašnje karijere bh. defanzivac nastupao je za tri bundeligaša.

Nakon što se u Stuttgartu nije uspio pozbiljno nametnuti, popularni Bićo početkom 2012. godine prešao je u redove Eintrachta iz Brauschweiga, s kojim je ubrzo izborio i plasman u Bundesligu.

Bičakčić je dvije i po godine proveo u dresu, gdje je zaradio i nadimak "Čelični Ermin", priznanje bh. reprezentativcu, koji od 2014. godine nosi dres Hoffenheima, odao je i nekadašnji kapiten Braunschweiga Dennis Kruppke.

Naime, Kruppke je Bičakčića uvrstio i idealni tim sastavljen od fudbalera s kojim je dijelio svlačionicu tokom karijere.

- Njegov nadimak "Čelični" najbolje govori koliko protivničkim napadačima nije lako igrati protiv njega. Poslije dvije godine odličnih partija u dresu Braunschweiga, uprkos našem ispadanju u niži rang, Bičakčić je prešao u Hoffenheim i tako nastavio igrati u najjačem rangu njemačkog fudbala. Koliko god je teško na terenu igrati protiv njega, toliko je van terena sjajna osoba. Uvijek otvoren, toplog srca i pravi čovjek za odličnu atmosferu. U svlačionici se prilagođavao svakoj mogućoj situaciji, bez obzira na to o kome se radilo - kazao je Kruppe za portal Meine-traumelf.de.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.