open-navfaktor-logo
search
Gost u TV emisiji
Bivši kapiten Bayerna kao "savjetnik": Koje pitanje Schalke mora postaviti Seadu Kolašincu?
Fudbaleri Schalkea večeras od 20.30 sati na svom stadionu dočekuju ekipu Mainza.
05.03.2021. u 11:37
get url
text

Bit će ovo duel dva posljednjeplasirana tima Bundeslige, iako su gostiu mnogo povoljnijoj poziciji od tima iz Gelsenkirchena koji za njima zaostaje velikih osam bodova.

Večeras će Schalke zaigrati s petim trenerom u ovoj sezoni, a Dimitrios Grammozis imat će priliku da sa Rudarima izbori tek drugu ovosezonsku pobjedu.

Grammozis je među Kraljevskoplave stigao kao dugoročno rješenje, potpisao je ugovor do 2022. godine te će Schalke u slučaju ispadanja voditi i u 2. Bundesligi.

Bivši njemački reprezentativac i nekadašnji kapiten Bayerna Stefan Effenberg dao je određene "savjete" Schalkeu prilikom gostovanja u jednoj TV emisiji.

Effenberg tvrdi kako bi Schalke trebao posložiti igrački kadar, te se po mogućnosti riješiti pojedinih igrača, koji nisu spremni igrati u 2. Bundesligi.

- Jednom Mustafiju ili jednom Kolašincu mora se postaviti pitanje: Ideš li s nama u drugu ligu? Ukoliko se to ne desi, onda je potrebno napraviti naredni korak i pustiti te igrače da idu - kazao je Effenberg.

Podsjećanja radi, Kolašinac se kao posuđen igrač Arsenala vratio u redove bundesligaša, dok ga ugovor za londonski tim vezuje do 2022. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.