Bit će ovo duel dva posljednjeplasirana tima Bundeslige, iako su gostiu mnogo povoljnijoj poziciji od tima iz Gelsenkirchena koji za njima zaostaje velikih osam bodova.

Večeras će Schalke zaigrati s petim trenerom u ovoj sezoni, a Dimitrios Grammozis imat će priliku da sa Rudarima izbori tek drugu ovosezonsku pobjedu.

Grammozis je među Kraljevskoplave stigao kao dugoročno rješenje, potpisao je ugovor do 2022. godine te će Schalke u slučaju ispadanja voditi i u 2. Bundesligi.

Bivši njemački reprezentativac i nekadašnji kapiten Bayerna Stefan Effenberg dao je određene "savjete" Schalkeu prilikom gostovanja u jednoj TV emisiji.

Effenberg tvrdi kako bi Schalke trebao posložiti igrački kadar, te se po mogućnosti riješiti pojedinih igrača, koji nisu spremni igrati u 2. Bundesligi.

- Jednom Mustafiju ili jednom Kolašincu mora se postaviti pitanje: Ideš li s nama u drugu ligu? Ukoliko se to ne desi, onda je potrebno napraviti naredni korak i pustiti te igrače da idu - kazao je Effenberg.

Podsjećanja radi, Kolašinac se kao posuđen igrač Arsenala vratio u redove bundesligaša, dok ga ugovor za londonski tim vezuje do 2022. godine.