open-navfaktor-logo
search
Njemačka
Bivši kancelar Gerhard Schroeder proslavlja peti brak
Schroeder, koji je bio kancelar od 1998. do 2005. godine i Kim So Yeon (48), otkrili su za njemački magazin Bunte u junu da su se vjenčali u južnokorejskoj prijestonici Seulu
05.10.2018. u 09:53
get url
text

Bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder (74)  u petak će, u velikom stilu, proslaviti svoje peto vjenčanje u glamuroznom berlinskom hotelu Adlon.

Schroeder, koji je bio kancelar od 1998. do 2005. godine i Kim So Yeon (48), otkrili su za njemački magazin Bunte u junu da su se vjenčali u južnokorejskoj prijestonici Seulu. 

- Vjenčali smo se 2. maja u mom rodnom gradu Seulu. Veoma smo sretni - izjavila je Kim za magazin.

To je peti brak za političara lijevog centra i drugi za Kim, ekonomsku eksperticu, čije ime često stvara zabunu zbog istoimene 37-godišnje  južnokorejske glumice.

Schroeder je prije ovoga imao četiri braka, od kojih je posljednji s Doris Schroeder-Koepf s kojom se razveo u 2016. godine.

Na listi gostiju današnje proslave je i turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, saopćili su u ovoj sedmici izvori bliski šefu turske diplomatije, iako nije bilo zvanične potvrde njegovog prisustva. 

Schroeder je u dobrim odnosima s Cavusogluom i turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, koji je prošlog vikenda učinio državnu posjetu Njemačkoj.

U februarskom intervjuu za nemački sedmičnik Spiegel, Cavusoglu je izjavio: "Schroeder je dobar prijatelj Turske. I kadgod su se pojavile turbulencije u našim odnosima, on je intervenirao svojim riječima, govoreći na dobar i pozitivan način".

Schroeder, predsjednik nadzornog odbora ruske državne naftne kompanije Rosneft, nedavno je pomagao u pregovorima o oslobađanju njemačkog aktiviste za ljudska prava Petera Steudtnera i novinara Die Welta  Deniza Yucela iz turskog zatvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.