open-navfaktor-logo
search
Bitka za "desetku"
Bivši igrač Želje mogao bi zamijeniti Dala Varešanovića u FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo slaže igračku križalju na narednu sezonu.
04.06.2023. u 21:47
get url
text

VEZANI TEKST - Radno u FK Sarajevo: Zagonetna poruka direktorice Ajle Alimanović, javio se i Ismir Mirvić

Po imenima koja dolaze na Koševu, navijači s razlogom imaju velike apitete i maštaju o osvajanju šampionske titule, odnosno njen povratak u prijestolnicu.
Zimus je Sarajevo posložilo ofanzivni dio ekipe, a sada se radi na "utezanju" zadnje linije. Tako su u subotu pala tri potpisa - Samir Zeljković, Amar Beganović i Elvir Duraković, a izvjesno je da se na tome neće zaustaviti na Koševu.

Gotovo je izvjesno da će će ovog ljeta ekipu pojačati i iskusni golman Matej Delač, te stoper Aleksandar Vukotić, koji je i prošlog ljeta bio želja čelnika Sarajeva. Tada posao nije završen, ali sada je to mnogo izvjesnije... Dolaskom Vukotića prekobrojan će vjerovatno postati Ilija Martinović, posebno zbog činjenice da nije domaći igrač (Crna Gora), dok će Besim Šerbečić dobiti priliku za dokazivanje, iako ni njegovim partijama nisu prezadovoljni u stručnom štabu Bordo tima.    

Uz njih dvojicu, Sarajevo traži i "desetku", igrača koji bi trebao zamijeniti Dala Varešanovića, koji će gotovo sigurno napustiti Bordo tim. Kako saznaje Faktor to bi mogao biti Amer Hiroš, koji je također ranije bio na meti višestrukog prvaka BiH.

Kao i Vukotić, i ovaj fudbaler bio je želja Sarajeva i to u februaru 2021. godine. No, tada je ostao u Mladosti iz Doboja kod Kaknja, da bi pola godine kasnije otišao u Osijek s kojim je potpisao trogodišnji ugovor (do ljeta naredne godine). Hiroš je prošle sezone proveo na posudbi u Šibeniku, a još nije poznato hoće li na njega računati u Osijeku ili će ga poslati na novu posudbu. A možda i prodati...

Obeštećenje nije problem za Sarajevo, jer su ovog ljeta već platili papire Amara Beganovića, koji je stigao iz Mure, a zimus je Bordo tim za obeštećenja iskeširao više od milion KM.

Hiroš je ponikao u FK Željezničar, najvećem rivalu Sarajeva, ali u Dolini ćupova nije dobio pravu priliku u seniorskom fudbalu. U našoj zemlji nastupao je i za Goražde i Olimpik. Sigurno je da bi ovog fudbalera rado vidjeli i na Grbavici...

Polivalentan je igrač, može pokriti sve pozicije u veznom redu, pa tako i "desetku" koja će ostati upražnjena odlaskom Varešanovića.

Navijači Bordo tima potajno se nadaju da bi se na Koševo mogao vratiti Amar Rahmanović, ljubimac fanova Sarajeva, koji nosi dres ruske Samare, s kojom ima ugovor do 2025. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.