open-navfaktor-logo
search
Najbrži otkazi
Bivši Ibiševićev trener među rekorderima Bundeslige
Dan nakon poraza u drugom kolu Bundeslige od Werdera (3:1), Schalke je odlučio uručiti otkaz treneru Davidu Wagneru.
29.09.2020. u 10:52
get url
text

Stručnjak koji je u ljeto 2019. godine sjeo na klupu Rudara označen je tako kao jedan od glavnih krivaca za najlošiji niz u historiji kluba. Naime, računajući ovu i prošlu sezonu novi tim našeg Vedada Ibiševića već 18 utakmica ne zna za pobjedu, što je rekord bundesligaša iz Gelsenkirchena.

VEZANI TEKST - Vedad Ibišević poslije dva kola ostao bez trenera

Wagner nije jedini trener kojem je uručen otkaz u drugom kolu. Poslije visokog poraza od Stuttgarta (4:1) bez poslao je ostao i Achim Beierlorzer.

Otkazi Wagneru i Beierlorzeru su među najbržim u historiji Bundeslige kada je riječ o početku nove sezone. Oni su imali priliku u dva navrata sjediti na klupi svojih timova prije negoli je s njima raskinuta saradnja. U prošlosti je u najjačem njemačkom fudbalskom rangu bilo i onih trenera koji uopće nisu uspjeli predvoditi svoj tim prije nego što im je uručen otkaz.

Bez da su vodili ijednu utakmicu u novoj sezoni, otkaze su dobili Detmar Cramer (Hertha, 1974. godine), Rolf Fringer (Stuttgart, 1996. godine), Felix Magath (Nurnberg, 1997. godine) i Jorn Andersen (Mainz, 2009. godine).

Prije nego mu je 1976. godine uručen otkaz, Rolf Schafstall je u jednom meču s klupe predvodio Duisburg.

Nakon otkaza poslije dva bundesligaška kola Wagner i Beierlorzer su u društvu Rinusa Michelsa (Köln, 1983. godine), Mortena Olsena (Köln, 1983. godine) i Dietera Heckinga (2009. godine).

Ono što je zanimljivo, iako Premijer liga Bosne i Hercegovine važi za takmičenje u kojem su česti otkazi trenerima, na startu nove sezone ih nije bilo, osim što je Fahrudin Šolbić podnio ostavku poslije teškog poraza u prvog kolu na gostovanju kod Borca (6:0).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.