open-navfaktor-logo
search
Kratka epizoda
Bivši fudbalski sudija nakon nekoliko dana napustio prvi trenerski posao
Španski trećeligaški klub Salamanca objavio je u subotu da je raskinuo ugovor sa 45-godišnjim Meksikancem Rodriguezom manje od sedam dana nakon što je imenovan za trenera
24.08.2019. u 22:37
get url
text

Bivši fudbalski sudija Marco Rodriguez, koji je sudio legendarnu utakmicu polufinala Svjetskog prvenstva Brazil – Njemačka 1:7, okončao je prvi trenerski posao nakon svega nekoliko dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Španski trećeligaški klub Salamanca objavio je u subotu da je raskinuo ugovor sa 45-godišnjim Meksikancem Rodriguezom manje od sedam dana nakon što je imenovan za trenera.

Iz kluba nisu obrazložili zbog čega Rodriguez odlazi, ali bivši sudija je na društvenim mrežama nagovijestio da ne može prihvatiti sporednu ulogu uz Josea Luisa Treja, koji je bio izabran za trenera, ali službeno nije mogao preuzeti funkciju zbog problema sa licencom.

Rodríguez je na Twitteru istakao da "nikada neće dozvoliti" da njegovo ime koristi neko bez odgovarajuće kvalifikacije.

U Salamanci mu je trebao biti prvi trenerski posao otkako se povukao iz suđenja nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Osim polufinala Brazil - Njemačka, Rodriguez je sudio i utakmicu grupne faze ​​Urugvaj - Italija, kada je Luis Suarez ugrizao italijanskog defanzivca Giorgija Chiellinija.

Rodriguez, koji posjeduje i špansko državljanstvo, sudio je i na svjetskim prvenstvima 2006. i 2010. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.