open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Bivši direktori Đogić i Musić imenovani za v.d. izvršnih direktora u Toplanama
Nadzorni odbor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Toplane Sarajevo imenovao je vršioce dužnosti direktora uprave ovog preduzeća.
01.06.2021. u 15:14
get url
text

VEZANI TEKST - Komisija u sarajevskim Toplanama imenovala SDP-ovce za direktore pa još nagrađeni sa po 500 KM

Tako je, kako se navodi u odluci, na prijedlog v.d. direktora preduzeća, za vršioca dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove KJKP Toplane-Sarajevo imenovan Mirza Musić, diplomirani inžinjer mašinstva, a za izvršnog direktora za finansijske i opće poslove imenovan je Amel Đogić, diplomirani pravnik.

Inače, Đogić je za vrijeme Vlade Marija Nenadića bio direktor Toplana a na prijedlog Demokratske fronte.

Kako nezvanično saznajemo Đogić je na ovu funkciju sada imenovan na prijedlog Naroda i pravde iako nije zvanično član ove stranke.

A Musić, sin nekadašnjeg SDP-ovog premijera KS Fikreta Musića, je u vrijeme dok su u Toplanama bili SDP-ovi direktori Enver Zornić i Berin Alagić bio imenovan također za vršioca dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove.

VEZANI TEKST - Tako su se častili SDP-ovi direktori na račun Toplana: Jelo se i pilo, firma platila oko 20.000 KM!

Podsjećamo, Musić je, dok je bio v.d. izvršnog direktora u prvom mandatu Vlade Edina Forte, trošio na reprezentaciju novac preduzeća u Neumu. 

Musić je drugog augusta 2019. godine na račun firme u hotelu Zenit potrošio 73 marke i to za platu Zenit, za picu, te ledene čajeve i piva. I to ne bi bilo puno neobično da se nije jelo i pilo u 22.27 sati i to u petak, u hotelu koji je od sjedišta firme udaljen skoro 200 kilometara. Musić je devetog marta kupio ruže za 180 maraka, također na račun preduzeća.

Mirza Musić je također u restoranu Larga 9. juna oko 13 sati za ručak dao 134 marke. Častio se Musić sirevima, rakijom viljamovkom, rakijom od dunje, vinom Blatina, pivama, ručno rađenom tjesteninom i purećom šavarmom. Večeralo se i u Kulinom dvoru, a iz budžeta Toplana ta večera plaćena je 157 maraka.

Računi koje je blagajniku dostavljao Musić

Vlada KS je ranije imenovala SDP-ovog Sejfu Ušanovića za v.d. direktora Toplana, a Ušanović je u prethodnom mandatu Vlade Edina Forte bio direktor Sarajevogasa.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.