open-navfaktor-logo
search
Vraćen s granice
Bivšem komandantu Žandarmerije Srbije zabranjen ulazak u BiH
Bivši komandant Žandarmerije Srbije general Bratislav Dikić vraćen je danas sa granice BiH zbog evidencije u registru o strancima, koji popunjava i vodi Služba za poslove sa strancima, rekao je večeras direktor Granične policije BiH Zoran Galić.
24.03.2022. u 22:32
get url
text
Bratislav Dikić

Galić je rekao da je Dikić vraćen na graničnom prelazu Rača, ali da Granična policija BiH sa tim nema nikave veze, javlja N1.

- Mi smo subjekt koji samo postupa po onome što neko ubaci. To je evidencija o strancima koju puni Služba za poslove sa strancima i oni vode taj registar, takozvani ROS - pojasnio je Galić.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić rekao je da je registar stranih državljana u vlasništvu Ministarstva sigurnosti, Granične policije i Službe za poslove sa strancima.

- Ako je neko upisan u bazu onda piše i zbog čega je tu i to je pročitao granični policajac - rekao je Ujić i dodao da je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH jedino nadležna da kaže da je neko prijetnja po sigurnost BiH.

Bratislav Dikić optužen je za terorizam u Crnoj Gori. U prvostepenom postupku u slučaju poznatom kao "državni udar", osuđen je na osam godina zatvora, ali je ta presuda ukinuta i naloženo ponovno suđenje. Dikić je u januaru ove godine posjetio pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske u Zalužanima kod Banje Luke, a prisustvovao je i obilježavanju neustavnog dana RS-a u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.