open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Bitka za Mostar u prvom planu, Željo pod imperativom protiv Radnika
Četiri utakmice 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas.
31.10.2020. u 08:07
get url
text

Svi mečevi počinju minutom šutnje u čast nedavno preminulog Sakiba Malkočevića, nekadašnjeg trenera Slobode i selektora kadetske reprezentacije BiH.

Program od 14 sati otvaraju Krupa i Tuzla City. Krupa se nakon prošlosedmičnog poraza od Sarajeva rastala s trenerom Velimirom Stojnićem pa će do imenovanja novog trenera ekipu voditi njegovi saradnici.

Domaćin je u lošoj formi sa pet uzastopnih premijerligaških poraza, a ni Tuzlaci koji ciljaju visoko nisu osjetili slast pobjede tri kola.

Utakmicu koju direktno prenosi Arena Sport sudi Danijel Bojo iz Kiseljaka

U centru pažnje u ovom kolu je mostarski derbi, 36. zvanični okršaj Zrinjskog i Veleža, koji se igra Pod Bijelim brijegom. Posebni su ovo susreti za navijače oba kluba, kojih neće biti na tribinama. Ovoga puta za razliku od brojnih prethodnih, Velež derbi dočekuje bolje plasiran od gradskog rivala.

Pravdu će dijeliti najbolji bh. sudija Irfan Peljto, a dvoboj gledaoci mogu pratiti na Areni Sport.

U istom terminu igraju Široki Brijeg i Olimpik. Utakmicu na Pecari sudi Aleksandar Njegomirović.

Subotnji program zatvorit će Željezničr i Radnik utakmicom na Grbavici od 19 sati. Željo je pod imperativom pobjede i svakako da jedino tri boda mogu razgaliti dušu Amara Osima i navijača Željezničara pred sudar sa Sarajevom, koje je na plus sedam. Sabrija Topalović glavni je sudija ovog meča, a prijenos je osiguran na Moja TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.