open-navfaktor-logo
search
Pred meč u Bergamu
Bitan faktor i kad ne postiže golove: Fonseca otkrio Džekinu ulogu u timu Rome
Fudbalere Rome nakon pobjede (3:1) nad Torinom u četvrtka u nedjelju očekuje novi izazov, i to mnogo veći od duela s pretposljednjim timom Serie A.
19.12.2020. u 13:42
get url
text

Ekipa Paula Fonsece gostovat će u Bergamu kod Atalante, tima koji je osigurao plasman među 16 najboljih ekipa u Ligi prvaka ove sezone.

Tim iz Bergama u posljednje vrijeme potresaju nesuglasice između trenera Gian Piera Gasperinija i kapitena Papua Gomeza. Uprkos tome Portugalac na klupi Rome cijeni sutrašnjeg protivnika, no ima i svoje kalkulacije.

- Atalanta je uvijek tvrd protivnik, ali očekujem da sutra pobijedimo - kazao je Fonseca, koji je najavio da bi mogao napraviti dvije-tri promjene u odnosu na utakmicu protiv Torina.

- Razmišljam da napravim dvije-tri promjene, ali ne više od toga - naglasio se .

Fonseca se osvrnuo i na igre kapitena svoje ekipe Edina Džeku, te naglasio da nije pretjerano zabrinut zbog njegove forme.

- On je timski igrač i radi važne stvari za ostatak ekipe. Ove sezone je postigao četiri gola, ali je učestvovao i u golovima koje su postigli drugi. To je ono što je važno za mene - poručio je Fonseca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.