open-navfaktor-logo
search
Za zdravstvene radnike
Bit će podijeljene zdravstvenim ustanovama: U TK stiglo 1.000 doza vakcina protiv COVID-19
Vakcine AstraZeneca namijenjene uposlenicima zdravstvenih ustanova sa područja Tuzlanskog kantona, stigle su danas u Zavod za javno zdravstvo TK iz kontingenta donacije Republike Srbije - potvrdila je direktorica Zavoda za javno zdravstvo TK Majda Sarihodžić.
10.03.2021. u 17:42
get url
text

Na područje TK došlo je 1.000 doza vakcina koje će sutra biti distribuirane ka svim zdravstvenim ustanovama, koje su prijavile svoje uposlenike koji žele da se vakcinišu.

Vakcine će distribuirati Zavod za javno zdravstvo ka svim zdravstvenim ustanovama, nakon čega će one započeti vakcinaciju.

Distribucija će, pojašnjava Sarihodžić, ići prema broju osoba koje su se prijavile u odnosu na broj doza vakcina koje su stigle.

-Prvih 1.000 doza su za prvu vakcinaciju protiv COVID-19, a u međuvremenu smo dobili i pisanu potvrdu od Ministarstva civilnih poslova, koje je komuniciralo sa Vladom Republike Srbije, da će u roku do 12 sedmica, koliko je razmak između dvije doze, ispostaviti i drugu dozu vakcina, tako da će se moći obaviti i revakcinacija - pojasnila je Sarihodžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.