open-navfaktor-logo
search
Božić
Biskup Komarica predvodio misu u Banjoj Luci: Božija riječ je najsigurnija vakcina za zbrkane pameti
Vjernici katoličke vjeroispovijesti, poštujući epidemiološke mjere, okupili su se danas na svečanoj svetoj božićnoj misi u Katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci koju je predvodio Franjo Komarica, biskup banjalučki.
25.12.2020. u 11:46
get url
text

Komarica je rekao da ni za vrijeme ratnih godina nije bila ovako tjeskobna situacija,  ali da je zahvalan jer su mogli, za razliku od Uskrsa, doći u crkve.

- Mi trebamo Boga, a Bog treba nas, treba i naše rukovodioce na službenim mjestima, treba i za njih moliti da im Bog prosvijetli pamet i da im pomogne da odrade najbolje što znaju za dobro naroda i u Banjaluci i u Bosni i Hercegovini i po cijelom svijetu - kazao je Komarica.

Istakao je da je Božija riječ najsigurnija vakcina za ljudske zbrkane pameti i nemirna srca.

- Tu riječ mi želimo danas saslušati i otvorenih ušiju i raspoloženog srca, to je Božija vječna riječ koja je tijelom postala i nastanila se među nama, ne samo prije 2.000 godina nego se nastanjuje i u našem gradu, našoj Biskupiji, zemlji, kontinentu i kugli zemaljskoj - kazao je Komarica.

Zahvalio je vjernicima koji su uspjeli doći pozivajući ih da zajednički mole Božju zaštitu za one koji nisu u prilici da dođu, osamljene, bolesne, slabe i umiruće. Katolički vjernici u Banjoj Luci, u skladu sa preporukama u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, ovaj praznik slave u krugu porodica.

- Porodica je na okupu, proslavljam u porodičnom okruženju kao i svake godine, malo sa ovim mjerama protiv koronavirusa pazimo - rekao je Dražen Dragnić iz Banje Luke.

Zoran Piličić, generalni konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci, rekao je da je pandemija veliki izazov za sve ljude, čitavo čovječanstvo, ali da "ovaj najradosniji kršćanski bladan Božić daje nadu da ćemo i ovaj izazov pred nama uspješno prevladati voljom, snagom i željom za bolje sutra".

- Treba doista poštivati sve preporuke, jer zdravstveni radnici ne daju ih bezveze. Božić možemo obilježiti na jedan skromniji način, možda je svih ovih posljednjih godina konzumersko materijalističko društvo malo i pretjeralo u tome svemu tako da će ova godina biti prilika da Božić dočekamo skromnije, slavimo u najužoj porodici onako kako je to od pamtivjeka i bilo - kazao je Piličić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.