open-navfaktor-logo
search
Zastupnica SDA reagirala
Biščević - Tokić: Konaković se ponovo sramoti demonstriranjem nepoznavanja državnih propisa
Zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević - Tokić odgovorila je na današnju reakciju zastupnika Naroda i pravde Elmedina Konakovića o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.
15.06.2022. u 19:44
get url
text

VEZANI TEKST - Dom naroda BiH: HDZ i SNSD usvojili Čovićeve izmjene Izbornog zakona BiH

- Umjesto da se bavi odvozom smeća u Kantonu Sarajevo, rješavanjem problema kojeg je stvorio probijanjem rokova za promjenu tramvajskih šina ili da javnosti konačno predoči skrivene višemilionske ugovore i detalje vezane za svoju diplomu, šef NiP-a Elmedin Konaković ponovo se sramoti demonstriranjem apsolutnog nepoznavanja državnih propisa. Nakon današnje sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je usvojen HDZ-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona, Konaković je ustvrdio da je to "vjerovatno najvažniji prikaz kako tri i četiri nisu isto". I to bi možda imalo smisla da četvrta SNSD-ova delegatkinja nije izostala za sjednice i da HDZ-ov prijedlog nije usvojen upravo zahvaljujući načinu glasanja SDS-ovog delegata, čija je suzdržanost omogućila usvajanje prijedloga - napisala je u objavi na Facebooku Jasmina Biščević - Tokić.

VEZANI TEKST - Dino Wikipedija i opće neznanje: Bosić je pomogao Čoviću da prođe Izborni zakon, ali valja čitati Poslovnik

Zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo ističe da ne samo da je današnja sjednica potvrdila da su tri i četiri delegata u Domu naroda isto već je Konakovićev istup potvrdio da on apsolutno ne razumije državne propise i da je spreman vrijeđati inteligenciju građana uvjeravanjem u suprotno.

- Ako već u Kantonu Sarajevo snosimo posljedice njegovog neznanja, nesposobnosti i sklonosti ka malverzacijama, evidentno je da bi on sa takvim (ne)kvalitetima sa značajnijom ulogom na državnom nivou bio poguban za državu Bosnu i Hercegovinu. Na svu sreću, to se neće desiti. U jednom je ipak u pravu, a to je da u Zastupničkom domu HDZ-ov prijedlog neće proći, čak i ako NiP-ov predstavnik bude glasao u skladu sa ranijim Konakovićevim stavovima usklađenim sa interesima HDZ-a BiH, zbog kojih redovno dobija pohvale iz Mostara i Zagreba. Konaković je također u pravu kada kaže da se zastupnici u Zastupničkom domu biraju voljom građana. Upravo zahvaljujući volji građana, NiP u ovom mandatu nema niti jednog izabranog državnog zastupnika. Jedini zastupnik na kojeg trenutno računaju je izabran glasovima glasača SDA, a ne NiP-a - napisala je Biščević - Tokić.

Zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo na kraju je još jednom pozvala kolegu Konakovića da se konačno posveti rješavanju nagomilanih problema u Kantonu Sarajevo i da javnosti konačno otkrije kako se troši novac građana, koliko novca se troši, zašto se u javne ustanove upošljavaju članovi vladajućih stranaka i njihovi srodnici i da objasni kako je dobio fakultetsku diplomu, umjesto da sve afere iza kojih stoji pokušava sakriti pričom o pitanjima koja ne razumije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.