open-navfaktor-logo
search
Uličarski rječnik
Biščević-Tokić: Konaković pokazao da ne poštuje brak i porodicu, nije dorastao poziciji koju obnaša
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je posljednjim komentarom da "više voli BiH nego što predsjednik Bakir Izetbegović voli suprugu Sebiju" pokazao da ne poštuje brak i porodicu, te da nije moralno i politički dorastao ni poziciji koju trenutno obnaša, saopćila je zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić.
17.02.2021. u 12:09
get url
text

- Ovakav nivo komunikacije ne odgovara ni ulici, a naročito ne javnom političkom diskursu u kojem se Konaković pokušava predstaviti kao relevantan faktor. Prizemni vokabular, izostanak manira i zadiranje u tuđu privatnost potvrđuju da Konaković ne preza ni od čega u borbi za vlast, pa čak ni od uvreda najsvetijih vrijednosti kao što su brak i porodica - navela je na svome Facebook profilu.

Ovakvim istupima, dodala je, Konaković šalje jako lošu poruku građanima Kantona Sarajevo, lošiju čak i od one da je u sistemu o čijoj sigurnosti brinu kadrovi Naroda i pravde potrebno biti naoružan ili da ta stranka ima vojsku spremnu za fizičke obračune.

- Ako već neće zbog vlastitog dostojanstva i političkog kredibiliteta, Konaković bi zbog građana Kantona Sarajevo trebao u svojoj borbi za fotelje prestati kontaminirati javni prostor ovakvim uličarskim rječnikom i prizemnim uvredama - zaključila je Biščević-Tokić.

Konaković je, podsjetimo, odgovorio na izjavu Bakira Izetbegovića, u kojoj je Izetbegović naveo da su kod građanskih stranaka neprijateljstvo i mržnja prema SDA jači od ljubavi prema BiH.

Predsjednik NiP-a na to je odgovorio, kako je naveo, jezikom koji Izetbegović razumije:

- Da ti objasnim jezikom koji ti razumiješ. Mi ti BiH volimo više nego što ti voliš Sebiju. Pa ti vidi - napisao je Konaković na Twitteru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.