open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
Biščević-Tokić: Forto i u slučaju zagađenja pokazao svoju nesposobnost i kukavičluk
Ponaša se kao najobičnija kukavica i pokušava prebaciti odgovornost na Vladu FBiH, on bi da bude da bude premijer samo kada se treba slikati, kazala je Biščević - Tokić
17.01.2020. u 17:18
get url
text
get url
text

Izjave premijera Edina Forte, u kojima minimizira problem zagađenja u Sarajevu i bježi od odgovornosti za njegovo rješavanje, pokazuju da je prvi čovjek Kantona kukavica i neznalica, kazala je zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević - Tokić.

- Građani su opravdano dočekali sa nezadovoljstvom premijerov pokušaj relativizacije zagađenja u Sarajevu. Podsjetit ću da je Forto, još dok je bio zastupnik u Skupštini, tokom proteklih godina, kada je i bilo manje zagađenje bio među prvima koji su Vladi KS upućivali najžešće kritike, a sada kada treba da preuzme odgovornost ponaša se kao najobičnija kukavica, te pokušava prebaciti odgovornost na Vladu FBiH. On bi dakle da bude premijer samo kada se treba slikati - kazala je Biščević - Tokić.

Podsjetila je i na izjavu Edina Forte iz decembra 2018. godine, odmah nakon općih izbora, kada je, kako je navela, "dao nedvosmislenu izjavu da će 'riješiti problem zagađenja zraka u Sarajevu'"

- Više od godinu dana je na vlasti, a zbog njegovog ignorantskog odnosa problem se u tom periodu samo pogoršao. Podsjećam javnost i da je Federalna uprava za inspekcijske poslove dostavila dokumente, koji svjedoče o tome da je Forto bio kažnjavan zbog zagađivanja okoliša, dok je bio direktor firme Nexe. Sigurno je da Kanton neće napraviti iskorak kada je u pitanju rješavanje problema zagađenja, sve dok je na čelu lice poput Forte koje je zbog profita bilo spremno da žrtvuje zdravlje građana - navela je Biščević - Tokić, saopćeno je iz SDA KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.