open-navfaktor-logo
search
Tržište
Bingo želi kupiti FIS, šta na to kaže Pero Gudelj
Kompanija Bingo Tuzla zainteresovana je za preuzimanje polovine vlasništva u kompaniji FIS Vitez, čiji su suvlasnici Pero Gudelj i njegova bivša supruga Snežana Gudelj, koji imaju po 50 posto kapitala.
26.05.2020. u 12:49
get url
text

Gudelj je još krajem prošle godine otkrio da je spreman prodati svoju polovinu vlasništva, a ta vijest tada je kao bomba odjeknula u javnosti. Informaciju o tome da razmatraju mogućnost potencijalne investicije, za BiznisInfo su sada potvrdili iz kompanije Bingo.

– U skladu sa strategijom dugoročnog plana razvoja naše kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine, analiziraju se investicijski potencijali kao sastavni dio strategije – kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga firme Bingo.

U tom kontekstu, kako je dodala, a uzimajući u obzir najave o mogućoj prodaji udjela u kompaniji FIS, obratili su se Konkurencijskom vijeću "za mišljenje o obavezi prijave koncentracije kao sastavnog dijela analize investicijskog potencijala kupovine udjela u drugim kompanijama".

– Bingo će u skladu sa strategijom razvoja nastaviti u kontinuitetu da analizira potencijale za daljnji rast i razvoj kompanije – kazala je Paunoski.

S druge strane, Gudelj kaže da je odustao od prodaje.

– Ja sam bio u razgovorima i odustao sam, nisam bio zadovoljan finansijskom ponudom. Tako da više nisam zainteresovan za prodaju – kaže sada Gudelj.

Dodao je da ne zna da li je drugi suvlasnik zainteresovan.

– Nezvanično sam čuo da moja bivša žena sa nekim direktorima iz FIS-a dogovara prodaju svog udjela, ali nemam pouzdanih informacija o tome – zaključuje Gudelj.

U FIS-u su na upit o tome u kojoj fazi je proces i da li mogu kazati koji od dva suvlasnika FIS-a je zainteresovan za prodaju, dali su sljedeći odgovor:

"Tokom protekle godine, suvlasnik FIS-a Pero Gudelj je u medijima izjavio da namjerava prodati svoj 50-postotni udio u kompaniji. Vjerovatno, vođeni tom informacijom, u kompaniji Bingo su iskazali interes za kupovinom. Međutim, u ovom trenutku ne postoje otvorene realne aktivnosti koje bi mogle dovesti do promjene vlasničke strukture".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.