open-navfaktor-logo
search
Fabrika
Bimal stabilan u prvoj polovini 2019.
Bimal stabilno posluje u kompleksnim tržišnim okolnostima i nastavlja da raste na izvoznim tržistima
31.07.2019. u 12:56
get url
text

Brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal d.d. uspješno je prevazišla poslovne izazove i kompleksnosti izvoznih tržišta iz 2018. godine, prije svega tržišta Turske, i nastavila je svoje profitabilno poslovanje. Poslovni prihod kompanije Bimal d.d. u prvoj polovini tekuće godine iznosi blizu 90 miliona BAM, a poslovni prihodi Bimal Grupe u prvoj polovini tekuće godine prelaze 150 miliona BAM. Dobit Bimala iznosi oko 1.350.000 BAM, sa tendencijom rasta u drugoj polovini tekuće godine.

-Čvrst temelj našeg poslovanja je naša vizija razvoja u biznisu jestivih ulja i realna snaga naših dugoročnih ciljeva, koji su suštinski stubovi Bimal Grupe. Jedina domaća fabrika za proizvodnju jestivog ulja stoga i zauzima jednu od liderskih pozicija među firmama u Bosni i Hercegovini - izjavila je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija Studen Holdinga, u čijem sastavu se nalazi i brčanski Bimal.

Odlično postavljena strategija i kontinuirani sveobuhvatni partnerski odnos sa  svim nosiocima poslovanja, oduvijek su pozitivno uticali na stabilnost, rast i povjerenje u Bimal. Kompanija ni u periodima otežanog poslovanja nije odustala od dodatnih ulaganja u inovacije, visokokvalitetne proizvode, brigu o zahtjevima kupaca i razvoja svoje poslovne mreže.

-Dugoročna vizija naše Uprave, uprkos turbulentnoj poslovnoj godini iza nas, omogućila nam je da postanemo pokretači BEZ GMO proizvodnje u našoj zemlji i da odgovorimo na zahtjeve tržišta i onih koji žele izbor pri kupovini hrane, te da ostanemo lider na tržištu - rekla je Pucar.

Brčanski Bimal je primjer uspješnog preuzimanja stare fabrike gdje je od potpuno devastirane proizvodnje uspostavljena proizvodnja jestivog ulja, sačme, lecitina i masnih kiselina na svjetskom nivou, zadovoljavajući pritom potrebe domaćeg i velikog broja izvoznih tržišta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.