open-navfaktor-logo
search
Procurile informacije
Bilbija ponovo "izvisio": Najbolji strijelac Premijer lige ostao bez poziva Peteva?
Još nije sigurno da li će se najbolji strijelac Premijer lige Nemanja Bilbija naći na spisku selektora Zmajeva Ivayla Peteva.
24.05.2022. u 22:10
get url
text

Kapiten Plemića je u ponedjeljak uputio izvinjenje selektoru Ivaylu Petevu zbog nekih ispada u prošlosti, ali izgleda da bugarski stručnjak nije promijenio mišljenje.

- Poziv u reprezentaciju bi bio šlag na ovu sjajnu sezonu. Nadam se da ću ga konačno dobiti. Želim da se izvinim selektoru Petevu za neprimjerene izjave, bilo je nesuglasica u proteklom periodu - rekao je Bilbija.

Golgeter Plemića je ove sezone u Premijer ligi BiH postigao 31 gol, međutim ni to očito nije bilo dovoljno za poziv Bugarina. 

Kako saznaje SportSport.ba, na adresu Plemića stigla je koverta iz Saveza sa samo jednim imenom za predstojeće okupljanje.

Naime, poziv je dobio sjajni stoper Hrvoje Barišić koji je iza sebe imao fantastičnu sezonu i trenutno je možda i najbolji defanzivac Premijer lige.

Barišić je bio u reprezentaciji na američkoj turneji kada je odigrao odličan susret protiv SAD-a pa njegovo pozivanje i ne predstavlja preveliko iznenađenje.

Podsjećanja radi, fudbalska A reprezentacija će 4. i 11. juna gostovati Finskoj i Crnoj Gori, dok će 7. i 14. juna biti domaćin Rumuniji i Finskoj.

Selektor Petev će svoj spisak objaviti u srijedu. U javnost su već procurila neka imena sa liste pozvanih. U pitanju su Ermedin Demirović, Dino Hotić i Haris Duljević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.