open-navfaktor-logo
search
"Pokosila" ih korona
Bilal Šuman, selektor Zmajeva, razočaran: Šta reći? Možda no comment...
Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, vjerovatno se nikada u karijeri nije našao u sličnoj situaciji. Ni kao trener, ali ni kao igrač.
04.11.2020. u 13:01
get url
text

Šuman je u Njemačku poveo samo 11 igrača na koje će računati na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine. Zmajeve su "pokosili" koronavirus i povrede, a EHF i Rukometni savez Njemačke nisu imali sluha i nisu željeli odgoditi utakmicu.

- Moramo igrati bez obzira na sve stvari koje se dešavaju oko nas - kazao je Šuman, koji je najavio borbu, bez obzira na sve probleme:

- Imali smo 35 igrača, a čak 20 od njih ne može biti ovdje. Onda smo okupili uži spisak od 18 igrača, imali smo pozitivnih, neki su u izolaciji, pa smo ostali na broju od 11 igrača. Znamo da je to nedovoljno, međutim, odluka je takva kakva jeste. Danas idemo za Njemačku i vidjet ćemo kako to izgleda.

Šta reći? Možda no comment u vezi svega ovoga... Bože moj, to je to, iz ove kože ne možemo izaći. Vidjet ćemo kako to izgleda. Svjesni smo da tu ima novih igrača, da tu ima igrača koji nikad nisu igrali zajedno u odbrani, ali borit ćemo se - poručio je Šuman pred put u Njemačku.

Utakmica se igra sutra od 16.15 sati u Dusseldorfu uz direktan TV prijenos na BHT1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.