open-navfaktor-logo
search
Izbori u Mostaru
Bijelo Polje: Kandidati Koalicije za Mostar 2020 upriličili druženje sa mladima
Kandidati Koalicije za Mostar 2020 sinoć su se predstavili mladima u Gradskom području Sjever. Tribina za mlade održana je u Bijelom Polju.
11.12.2020. u 10:04
get url
text

Mostarac Emir Tipura, Kandidat koalicije na gradskoj listi za Gradsko vijeće Grada, rekao je kako je upriličeno druženje sa mladima iz ovoga kraja.

- Mladi su posebna grupa, pogotovo dobna grupa do 30 godina jer neki od tih mladih ljudi prvi put izlaze na lokalne izbore. Želimo da na mlade stavimo fokus, da ih pozovemo da izađu na izbore jer mladi su pokretačka snaga koja može unijeti novu energiju i promjene u društvu - rekao je Tipura navodeći kako mladi, s obzirom da prvi put glasaju na lokalnom nivou, prvi put mogu i direktno utjecati na rješavanje lokalnih problema.

- Ukoliko i kada budemo pobjednička koalicija, poseban fokus ćemo staviti na daljnji razvoj mladih i njihov ostanak u Mostaru. Kada govorimo o ovom dijelu grada, imamo privredne kapacitete, a potreban je rad na turističkim potencijalima, razvoju ruralnog turizma, a mladi mogu kroz  turističke djelatnosti sebi obezbijediti egzistenciju i ostanak na ovom području - zaključio je Tipura.

Dalila Abaza Mujan, kandidatkinja Koalicije za Mostar na listi za Gradsko područje Sjever istakla je da su pozvali mlade ljude kako bi ih upoznali sa Platformom Koalicije za Mostar 2020.

- Mladi su pokretačka snaga i mogu mnoge stvari u Gradu Mostaru učiniti boljim. Ako budem izabrana u Grdasko vijeće, posebno ću se zalagati za prava mladih te ih i ovim putem pozivam da izađu na izbore i podrže Koaliciju za Mostar 2020 - rekla je Abaza-Mujan.

Dvadesettrogodišnji Emir Čampara, jedan od učesnika tribine, smatra da su ovo historijski izbori.

- To se posebno vidi iz perspetkive mlade osobe. Posljednji izbori u Mostaru održani su davne 2008. godine, a Mostar je osam godina bez Gradskog vijeća. Pozivam mlade ljude da izađu na izbore i odluče o svojoj budućnosti - istakao je Čampara, saopćila je Koalicija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.