open-navfaktor-logo
search
Potvrdila policija
Bijeljina: Uhapšen i drugi vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je poginuo dječak
Policajci iz Bijeljine pronašli su i uhapsili D. S. iz Bijeljine, vozača koji je jučer učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Bijeljini, kada je poginuo 14-godišnji dječak.
27.10.2021. u 15:19
get url
text

On će, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj biti predat u nadležnost i na daljnje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina - saopćeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Kako je prethodno saopćeno, u dvije saobraćajne nesreće do kojih je došlo u Bijeljini u razmaku od nekoliko minuta, poginulo je dijete od 14 godina, a povrijeđeni su njegovi roditelji, dok su vozači automobila pobjegli sa mjesta nesreće. Prvi vozač pronađen je sinoć i uhapšen te je danas predat tužilaštvu.

VEZANI TEKST - Detalji jezive nesreće u Bijeljini: Dječak poginuo, roditelji povrijeđeni dok su mu pokušavali pomoći

Policijska stanica za sigurnost saobraćaja u ovom gradu sinoć je oko 20:45 obaviještena o nesreći. U prvoj saobraćajnoj nesreći kao pješak je poginulo dijete (2007. godište), dok je vozač auta koji ga je udario pobjegao s mjesta nesreće.

U drugoj saobraćajnoj nesreći drugi automobil je udario u povrijeđeno dijete i njegove roditelje koji su mu na kolovozu ukazivali pomoć. I taj vozač je pobjegao sa mjesta nesreće, naveli su iz policije.

- Otac djeteta E. H. zadobio je teške tjelesne povrede kao i majka A. B., koji su nakon ukazane ljekarske pomoći pušteni na kućno liječenje - navodi se u saopćenju.

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina oko 23 sata uhapsili su P. D. zbog osnovane sumnje da je najvjerovatnije učestvovao u drugoj saobraćajnoj nesreći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.