- Neprihvatljivo je ponavljati užasnu laž iza najkobnijeg čina antisemitizma u američkoj historiji u bilo kom trenutku, a kamoli mjesec dana nakon najsmrtonosnijeg dana za jevrejski narod od Holokausta - rekao je glasnogovornik Andrew Bates, pozivajući se na napad Hamasa 7. oktobra u kojem je poginulo više od 1.000 Izraelaca.

Najoštrije, naveli su, osuđuju ovu "odvratnu promociju antisemitske i rasističke mržnje, koja je protiv njihovih temeljnih vrijednosti kao Amerikanaca".

U X objavi od srijede poslijepodne pisalo je: "Jevrejske zajednice guraju upravo onu vrstu dijalektičke mržnje protiv bijelaca za koju tvrde da žele da je ljudi prestanu koristiti protiv njih."

U postu su optuženi Jevreji da podržavaju preseljenje "hordi manjina" u zapadna društva.

Korisnik X-a je naveo da zapadna jevrejska populacija "dolazi do uznemirujuće spoznaje da ih one 'horde manjina' koje podržavaju u preplavljivanju njihove zemlje baš i ne vole previše".

- Rekli ste pravu istinu - odgovorio je Musk, koji je najbogatija osoba na svijetu.

Kasnije je pokušao da se povuče, rekavši da se njegov komentar odnosi isključivo na Ligu protiv klevete, grupu s kojom se Musk više puta sukobljavao i pokušavao okriviti oglašivače koji su pobjegli od X-a otkako ga je kupio prošle godine.