open-navfaktor-logo
search
Traži odgovore
Bijedić: UKC Tuzla oštećen u svakom pogledu u odnosu na druge zdravstvene centre
Predsjednik stranke Socijaldemokrati BiH i zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Enver Bijedić upozorio je danas u Sarajevu da je Univerzitetski klinički centar Tuzla oštećen u svakom pogledu prilikom raspodjele sredstava zdravstvenim ustanovama u državi.
11.01.2021. u 12:18
get url
text

Istakao je da Tuzlanski kanton kao najmnogoljudniji i najveći kanton te da liječi najviše ljudi, a da su oštećeni u svakom pogledu, pa i kada je riječ o raspodjeli testova.

- U ovoj zemlji se ne rade stvari na način kako bi trebalo. Univerzitetski klinički centar Tuzla je oštećen u svakom pogledu pa čak i kada je riječ o broju zaposlenih u zdravstvenim ustanovama. Univerzitetski klinički centar Tuzla zapošljava 2.400, dok UKC Sarajevo zapošljava 3.283 osoba - kazao je Bijedić.

Dodao je da je predviđeno da Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu bude dodijeljeno 3,5 miliona KM, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 3,5 miliona KM, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske četiri miliona KM, a Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, kako kaže, samo 1,5 milion KM.

Istakao je da će od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije na današnjoj sjednici Parlamenta BiH tražiti odgovor po kojim kriterijima se vršila raspodjela sredstava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.