open-navfaktor-logo
search
SPO "15. maj"
Bijedić odgovorio Šaboviću: Nije tačno da je Direkcija 2008. godine prodala sve stanove
Nakon što je vlasnik građevinske kompanije "Giprom" iznio optužbe na račun bivšeg direktora Direkcije za izgradnju Tuzla Envera Bijedića, a vezano za gradnju SPO "15. maj" u Tuzli, Bijedić je odlučio reagirati.
16.09.2020. u 17:22
get url
text

- Nije istina da je Direkcija prodala sve svoje stanove već 2008. godine kao što tvrdi Šabović. Nakon što sam ja napustio Direkciju 2011. godine, ostala su neprodata dva ili tri stana plus poslovni prostori. Uostalom, Direkcija je imala pravo da raspolaže svojim stanovima. Ja se ponovo pozivan na Ugovor o građenju što je temeljni dokument za gradnju i kažem da nismo imali obaveze da išta plaćamo "Gipromu" - rekao je Bijedić.

VEZANI TEKST-Šabović tvrdi: Direkcija za izgradnju Gipromu je ostala dužna više od milion KM

Šabović je rekao da su "Giprom" i Direkcija su 2008. godine potpisali protokol o ustupanju stanova i poslovnih prostora u SPO "15. maj".

- Taj protokol precizira za koje iznose će umanjiti imovina Direkcije u zgradi. Međutim, Direkcija je već tada sve svoje stanove prodala, tako da su nam trebali dati novac - kaže Šabović.

Inače, objekat SPO "15. maj" u Tuzli je započet 2007. godine, trebao je biti useljen 2009. godine, ali se to još nije desilo. Zgradu su gradili Direkcija za izgradnju Tuzla, koje je u većinskom vlasništvu Grada, i građevinska kompanija "Giprom".

- Šta je s dogradnjom tri etaže na objektu, to je bilo 2012. ili 2013. godine. Ko je potpisao ugovor i ko im je izdao dozvolu. Tada je šef inspekcija Općine Tuzla bio Ćazim Serhatlić, današnji tužilac - navodi Bijedić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.