Zgrada Doma zdravlja je uništena tokom zemljotresa krajem decembra, neupotrebljiva je i sve službe Doma zdravlja su već napustile objekat te se smjestile na oko 15 lokacija u Bihaću. 

VEZANI TEKST - Jusić: Od Vlade FBiH tražimo tri miliona za Dom zdravlja Bihać, nakon zemljotresa zgrada je neupotrebljiva

- Općenito je dobro da je budžet usvjen, jednostavno zbog funkcioniranja cijelog sistema, a i zbog stavki koje će ići za borbu protiv pandemije COVID-19. I iz prošlogodišnjeg budžeta je značajan novac izdvojen u te svrhe, a i sada će, prvenstveno u cilju spašavanja radnih mjesta i pomoći svim granama privrede. Kada je u pitanju moj zahtjev za izdvajanjem tri miliona KM za bihaćki Dom zdravlja, on nije došao u skladu sa procedurom, budući da je zaključena bila javna rasprava o budžetu. Međutim, drugog načina nije moglo ni biti jer se zemljotres desio u vrijeme kada više nije mogla biti ispoštovana procedura. Stoga je kolega Elmedin Konaković imao neke zamjerke, nazivajući zahtjev da se Bihaću izdvoji novac za Dom zdravlja "populističkim". Ako iko koristi populističke metode, onda je to on, ja se na to nisam ni obazirao. Prigovaralo se što nije inicijativa došla redovnim putem kroz amandmane, ali nije ni mogla doći s obzirom na ove okolnosti kad se zemljotres desio i kad smo saznali kolike su razmjere štete - objašnjava Hadis Jusić, delegat u Domu naroda iz Bihaća. 

Federalni premijer Fadil Novalić je na sjednici Doma naroda rekao da je zahtjev za izdvajanje novca Domu zdravlja Bihać potpuno opravdan te će Vlada novac dati. 

- U svakom slučaju pratit ću realizaciju tog zaključka- kaže Jusić.