Zmajići su u odličnoj seriji. Pet vezanih pobjeda u kvalifikacijama povećalo je apetite izabranicima Vinka Marinovića, a plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta sada ne izgleda tako daleko.

Bosna i Hercegovina je uoči ovog duela lider grupe 8 sa 18 bodova na kontu, dok je selekcija Rumunije drugoplasirana sa tri boda manje, ali i utakmicom manje. Rumuni su u prvom meču u septembru prošle godine savladali Zmajiće sa 3:1 u Zenici, tako da trenutno imaju bolji omjer. Ujedno, to je bio i posljednji meč koji je selekcija BiH izgubila u kvalifikacijama.

Zmajići će nastupiti u sastavu: Trkulja, Kadušić, Mihojević, Radeljić, Memija, Demirović, Gojak, Kuzmanović, Ćavar, Menalo, Lončar. Vinko Marinović nije napravio niti jednu promjenu u odnosu na meč protiv Švicarske, koji su bh. fudbaleri u petak riješili u svoju korist sa 3:0.

Utakmica se igra na stadionu Hagi Academy u Ovidiu. Sudi je Francuz Francois Letexier. Njemu će asistirati Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni, dok je četvrti arbitar Thomas Leonard. Dvoboj će direktno prenositi Arena Sport BiH.

Mlade reprezentacije Rumunije i BiH do sada su odigrale ukupno pet mečeva. Oba tima imaju po dva trijumfa, dok je jedan okršaj završen remijem.

Rezultati by SofaScore