Futsal

BiH u grupi s Turskom, Švicarskom i Škotskom

Objavljeno: 12.12.2018. u 20:07

Pobjednik grupe će u glavnoj rundi za protivnike imati Rusiju i Hrvatsku, te drugoplasiranu ekipu iz grupe E preliminarne runde (Belgija, Švedska, Armenija ili Malta)

FOTO: NFSBIH.BA

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je protivnike u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020.

Reprezentacija BiH je na žrijebanju u Nyonu smještena u grupu F sa selekcijama Turske, Švicarske i Škotske.

Selektor Ivo Krezo očekuje dobar rezultat u kvalifikacijama.

- Možemo biti zadovoljni grupom u preliminarnoj rundi. Očekujemo plasman u glavni krug kvalifikacija i vjerujem da ćemo to i ostvariti. Idemo korak po korak. Ako uspješno preskočimo prvu prepreku razmišljat ćemo o protivnicima u glavnoj rundi - izjavio je selektor.

Turnir grupe F će biti održan od 29. januara do 3. februara 2019. godine u našoj zemlji, a dvije prvoplasirane ekipe će ostvariti plasman u glavnu rundu.

Pobjednik grupe će u glavnoj rundi za protivnike imati Rusiju i Hrvatsku, te drugoplasiranu ekipu iz grupe E preliminarne runde (Belgija, Švedska, Armenija ili Malta).

Drugoplasirana ekipa će se u glavnoj rundi takmičiti u grupi 6 sa selekcijama Srbije, Francuske i pobjednikom grupe E preliminarne runde.

Turniri glavne runde su na programu od 22. do 27. oktobra 2019. godine, saopćeno je iz NSBiH.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije