open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za Mundobasket
BiH u grotlu Mejdana savladala Crnu Goru i ostala u igri za plasman na SP
Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u Mejdanu selekciju Crne Gore 74:66 u jednom od ključnih mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se ove godine održava u Indoneziji, Japanu i Filipinima, čime je ostala u igri za plasman na smotru najboljih selekcija svijeta.
23.02.2023. u 21:51
get url
text

Zmajevi su na ovom meču imali sjajnu podršku sa tribina. Mejdan je bio ispunjen do posljednjeg mjesta i od prve do posljednje minute na meču nije prestajalo navijanje.

Crnogorci su poveli na otvaranju susreta, a Zmajevi su na svoje prve poene čekali tri minute.

Bh. košarkaši do prvog vodstva dolaze u sedmoj minuti, kada su dvije vezane trojke pogodili Roberson i Lazić.

Crnogorci vođeni Perryjem vrlo brzo vratili vodstvo, a prvu četvrtina im je pripala rezulatom 19:18.

Gosti drugu dionicu otvaraju poenima Radovića, ali Gegić sa četiri vezana poena ponovo donosi prednost našoj reprezentaciji (22:21). 

Crnogorci zahvaljući ponajviše sjajnom šutu za tri poena dolaze do vodstva te na poluvrijeme odlaze sa tri poena prednosti 37:34.

Zmajevi na otvaranju drugog poluvremena poenima Vrabca i Robersona dolaze do vodstva 39:37. Izabranici Adisa Bećiragića su gotovo cijelu treću četvrtinu imali vodstvo te su u posljednju dionicu ušli sa šest poena prednosti (64:58).

Bh. košarkaši u na prve poene posljednjoj četvrtini čekali pet minuta, što su u tom periodu iskoristili Crnogorci i ponovo došli do vodstva. Međutim Zmajevi su se nakon toga vratili u igru i na kraju slavili.

Našu selekciju je do pobjede predvodio Roberson sa 19 poena. Još su dva košarkaša bila dvocifrena u redovima Zmajeva. Halilović je ubacio 16 poena, a 14 Gegić. 

U redovima Crne Gore se istakao Perry sa 19 ubačenih koševa.

Zmajevima je za plasman na Svjetsko prvenstvo potrebna pobjeda u posljednjem kolu u nedjelju protiv Mađara, uz trijumf Češke nad Crnom Gorom u Podgorici.

Kvalifikacije za SP, 11. kolo:

Bosna i Hercegovina – Crna Gora 74:66

BiH: Halilović 16, Gegić 14, Vrabac 7, Roberson 19, Lazić 6, Kamenjaš 7, Penava, H. Delalić 5, A. Delalić, Topolović, Sejfić, Čampara.

Crna Gora: Drobnjak 3, Hadžibegović 9, Perry 19, Radović 16, Slavković 8, Đukanović, Grbović, Ilić, Nikolić 8, Popović 3, Spasojević, Žugić.

{$galerijaFotografija}

 

Bosna i Hercegovina - Crna Gora, Mejdan 23.2.2023
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.