open-navfaktor-logo
search
Izrečena mjera
BiH protjeruje državljanina Crne Gore, prijetnja je po nacionalnu sigurnost
Služba za poslove sa strancima danas je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine državljanu Crne Gore, jer predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine.
28.05.2020. u 13:24
get url
text

Naime, osoba se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom i od strane nadležne agencije je proglašena prijetnjom po nacionalnu bezbjednost Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Operativnim radom na terenu Služba je locirala navedenu osobu i nakon provedenog postupka joj je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine u trajanju od pet godina.

Državljanin Crne Gore je stavljen pod nadzor u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima, te se provode dalje mjere i radnje na njegovom udaljenju iz BiH.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.