open-navfaktor-logo
search
Posljednji u grupi D
BiH nije najslabiji učesnik Evropskog prvenstva, zašto je to važno?
Među selekcijama Rumunije, Turske, Izraela, Litvanije, Latvije ili eventualno Rusije, koje će imati ulogu nenosioca, krije se i potencijalni protivnik bh. rukometaša u predbaražu za SP
14.01.2020. u 23:48
get url
text

Porazom od Francuske rezultatom 31:23 rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je svoj debitantski nastup na Evropskom prvenstvu.

Najbolji bh. rukometaši takmičenje u grupi D okončali su na posljednjem mjestu s tri poraza i gol-razlikom 73:90.

Dobra vijest za naš nacionalni tim je ta da Latvija ima lošiju gol-razliku (73:93), što znači da će rukometni Zmajevi u žrijebu za predbaraž Svjetskog prvenstva imati ulogu nosioca.

Rukometaši Latvije priključit će se selekcijama Rumunije, Turske, Izraela i Litvanije, koji su kroz prvi krug evropskih kvalifikacija za SP osigurali mjesto u predbaražu. Naravno postoji i šansa da Latvija svoje mjesto prepusti Rusiji, što će se desiti samo u slučaju ako Rusi sutra od Danske izgube s više od osam golova razlike, što i nije nemoguć scenarij.

Među jednom od pomenutih selekcija (Rumunija, Turska, Izrael, Litvanija, Latvija/Rusija) koje će imati ulogu nenosioca krije se i potencijalni protivnik bh. rukometaša u predbaražu za SP koji se igra u aprilu ove godine.

Ukoliko uspješno apsolviraju susrete predbaraža, izabranike Bilala Šumana potom u junu očekuju mečevi baraža za SP koje će se 2021. godine održati u Egiptu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.