Prema prognozama "Independentovog" tima za putovanja, BiH bi mogla biti među poželjnim destinacijama, naročito zbog činjenice da će, kako navode, Banja Luka biti povezana s Velikom Britanijom. U preporuci za BiH navodi se da će ove godine biti uvedene aviolinije koje će Banjaluku povezivati sa Belgijom, Bavarskom i Švedskom, te da se očekuje da će se isto desiti i s Londonom.

Od gradova u preporuci "Independenta" osim Banje Luke pominju se Travnik, Mostar i Sarajevo, a turistima se predlaže i da posjetu BiH iskombinuju s posjetom istočnoj Hrvatskoj.

-U poslednjih pet godina Banja Luka je bila u vrhu poželjnih turističkih destinacija po izboru 'Discovery' kanala i to zahvaljujući rijeci Vrbas i raftingu što nam je omogućilo prepoznatljivost na svjetskoj turističkoj mapi. Međutim, preporuka 'Indenpendenta' je direktan poziv da se posjeti gradsko jezgro koje obiluje kulturno-istorijskim i religijskim znamenitostima koji svjedoče o minulim vremenima, neobičnoj arhitekturi, gastronomskoj ponudi i nizu festivala i manifestacija koji čine Banjaluku gradom događaja - rekla je Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije Banjaluke.

Osim BiH među poželjnim destinacijama prema prognozama "Independenta" su i Japan, Charleston, Magaluf, Plovdiv, Eliat, Greater Bay Area, obala Kambodže, Put svile kroz Uzbekistan, Island, Škotska i Rotterdam.