Independent

BiH među najpoželjnijim destinacijama za 2019. godinu

Objavljeno: 24.10.2018. u 14:28 Autor: B. S.

 Britanski listi "Independent" uvrstio je Bosnu i Hercegovinu na listu najboljih destinacija za sljedeću godinu

Banja Luka se spominje kao poželjna bh. destinacija

Prema prognozama "Independentovog" tima za putovanja, BiH bi mogla biti među poželjnim destinacijama, naročito zbog činjenice da će, kako navode, Banja Luka biti povezana s Velikom Britanijom. U preporuci za BiH navodi se da će ove godine biti uvedene aviolinije koje će Banjaluku povezivati sa Belgijom, Bavarskom i Švedskom, te da se očekuje da će se isto desiti i s Londonom.

Od gradova u preporuci "Independenta" osim Banje Luke pominju se Travnik, Mostar i Sarajevo, a turistima se predlaže i da posjetu BiH iskombinuju s posjetom istočnoj Hrvatskoj.

-U poslednjih pet godina Banja Luka je bila u vrhu poželjnih turističkih destinacija po izboru 'Discovery' kanala i to zahvaljujući rijeci Vrbas i raftingu što nam je omogućilo prepoznatljivost na svjetskoj turističkoj mapi. Međutim, preporuka 'Indenpendenta' je direktan poziv da se posjeti gradsko jezgro koje obiluje kulturno-istorijskim i religijskim znamenitostima koji svjedoče o minulim vremenima, neobičnoj arhitekturi, gastronomskoj ponudi i nizu festivala i manifestacija koji čine Banjaluku gradom događaja - rekla je Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije Banjaluke.

Osim BiH među poželjnim destinacijama prema prognozama "Independenta" su i Japan, Charleston, Magaluf, Plovdiv, Eliat, Greater Bay Area, obala Kambodže, Put svile kroz Uzbekistan, Island, Škotska i Rotterdam.

Izvor:   Independent/AA

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije