Osim što su na današnjoj sjednici Izvršnog odbora UEFA određeni domaćini naredna tri finala Lige prvaka, kao i polufinala i finala Evropskog prvenstva 2020. godine, Evropska fudbalska federacija odlučila je promijeniti i format takmičenja u Ligi nacija.

Baš kao što je to napisala njemačka agencija DPA u ponedjeljak, krovna kuća evropskog fudbala proširila je elitni rang Lige nacija (Liga A) sa 12 na 16 timova. To znači da će sve selekcije koje su u premijernoj sezoni ovoga takmičenja završile na posljednjem mjestu u elitnim grupama ipak sačuvati svoj status, a pridružit će im se Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska i Švedska.

Posebno bitna odluka za N/FSBiH je činjenica da je UEFA našem nacionalnom savezu povjerila organizaciju Evropskog prvenstva za kadetkinje koje će se održati 2022. godine.

Treće klupsko takmičenje u Evropi, o kojem se dosta govorilo i pisalo u posljednje vrijeme, zvat će se UEFA Europe Conference League ili bosanskim jezikom rečeno UEFA Evropska Konferencijska liga, koja počinje od 2021. godine.