open-navfaktor-logo
search
Američki predsjednik
Biden se želi ponovo kandidovati na predsjedničkim izborima
Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da namjerava da se kandiduje za reizbor i da će najvjerovatnije donijeti konačnu odluku početkom sljedeće godine, nakon što je rezultate međuizbora u utorak proglasio dobrim za demokratiju.
10.11.2022. u 08:28
get url
text

Zvaničnici Bijele kuće kazali su da se osjećaju pobjedonosno jer su Bidenove kolege demokrati prošli bolje nego što se očekivalo.

Biden, koji ovog mjeseca puni 80 godina, često je upitan da li će se kandidovati za drugi mandat. Savjetnik Bidena rekao je da su u toku pripremni razgovori za kampanju 2024.

- Naša namjera je da se ponovo kandidujemo, to nam je bila namjera. To je u konačnici odluka koja se donosi na nivou porodice - rekao je Biden novinarima u Bijeloj kući, dok je njegova supruga Jill sjedila u blizini.

Biden je rekao da njegova porodica želi da se on kandiduje i da ne žuri da donese konačnu odluku. Rekao je da će to učiniti nevezano za bilo kakvu najavu njegovog rivala iz 2020, republikanskog bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, za kojeg se očekuje da će se također kandidirati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.