Da se ne zaboravi

Biciklisti i maratonci krenuli iz Bihaća put Srebrenice

Objavljeno: 08.07.2019. u 10:28

Sa gradskog trga bicikliste i maratonce ispratio je veliki broj Bišćana

FOTO: Fena

U organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Limit" iz Bihaća jutros je put Srebrenice krenulo 300 biciklista i osamnaest maratonaca iz BiH i deset zemalja svijeta. 

Petnaestim biciklističkim maratonom Bihać - Srebrenica pod nazivom "Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi", te desetim trkačkim maratonom, biciklisti i atletičari obilježiti će 24. godišnjicu stradanja nedužnih Bošnjaka iz zaštićene zone UN-a Srebrenice, saoćeno je iz Kabineta gradonačelnika Grada Bihaća.

- Petnaestu godinu zaredom okupljamo se u Bihaću i kroz tri etape biciklisti će se prisjetiti tragedije stradanja nedužnih civila Bošnjaka u Srebrenici, suosjećajući sa patnjom i bolom preživjelih Srebreničana. I ove godine mi sa zapadne kapije naše domovine put Srebrenice nosimo parolu "Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi" - kazao je predsjednik KES Limit Ermin Lipović.

Sa gradskog trga bicikliste i maratonce ispratio je veliki broj Bišćana, a među njima predstavnici Grada Bihaća i Cazina, gradonačelnik Šuhret Fazlić i savjetnik gradonačelnika Cazina Jusuf Bajrektarević.

- Bišćani i svi Krajišnici ponose se sa učesnicima biciklističkog i trkačkog maratona i hvala svima koji su i ove godine dio ove priče koja šalje poruke mira, ali i poruke da dok god ima nas živih biti će i Bosne i Hercegovine i biti će sjećanja na sve nevino ubijene žrtve genocida u Srebrenici, ali i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine - kazao je gradonačelnik Fazlić.

Na isti put krenuli su i bihaćki planinari, u organizaciji Planinarskog društva "Horizont". Oni će se pridružiti Maršu mira do Srebrenice, koji kreće iz Nezuka kod Sapne. 

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije