open-navfaktor-logo
search
Potraga za pojačanjem
Bičakčićev Hoffenheim zainteresovan za napadača Seville
Nedostatak minutaže u španskom prvenstvu očito ne zadovoljava Dabburove ambicije i želje
07.01.2020. u 13:58
get url
text

Hoffenheim, tim za koji nastupa naš Ermin Bičakčić, u potrazi je za fudbalerom kojim bi pojačao ofanzivu. Radiostanica "Canal Sur" javlja kako je njemački bundesligaš navodno zainteresovan za nekadašnjeg napadača Salzburga i reprezentativca Izraela Munasa Dabbura.

Dabbur će dugo pamtiti sezonu 2018/2019 u kojoj je u dresu austrijskog tima učestvovao u 53 gola, nakon čega je za 17 miliona eura prešao u redove španske Seville.

U klubu iz Andaluzije nije se snašao najbolje. Za Sevillu je u La Ligi odigrao svega 24 minute, dok je u šest nastupa u Evropskoj ligi postigao tri gola i upisao dvije asistencije. Ipak, nedostatak minutaže u prvenstvu očito ne zadovoljava Dabburove ambicije i želje, zbog čega nekoliko njemačkih medija piše kako je dolazak u Hoffenheima dosta realna opcija.

S obzirom na to da sa Sevillom ima ugovor do ljeta 2023. godine, "Canal Sur" javlja kako bi Bičakčićev klub za usluge izraelskog napadača morao isplatiti oko 10.2 miliona eura obeštećenja, a navodno bi trebao popuniti mjesto Ishaka Belfodila, u slučaju da on napusti tim iz Sinsheima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.