open-navfaktor-logo
search
Nakon skandala
BHRT: Našim uposlenicima upućene su prijetnje i za to nema opravdanja
Nakon što je voditeljica BHRT-a Zorica Jordić tokom Dnevnika Armiju Republike Bosne i Hercegovine nazvala "takozvanom", iz javnog radiotelevizijskog servisa sopćili su kako su njihovim uposlenicima upućene prijetnje putem društvenih mreža.
13.06.2021. u 18:39
get url
text

- Kolegama novinarima BHRT upućene su prijetnje na društvenim mrežama za koje nema nikavog opravdanja i koje najoštrije osuđujemo. Pogotovo jer je rukovodstvo BHRT-a preuzelo odgovarajuće korake za utvrđivanje odgovornosti i sankcionisanje kršenja uređivačkih načela. Sloboda govora nije i ne može biti alibi za govor mržnje - saopćeno je iz BHRT-a.

VEZANI TEKST - U Dnevniku BHT1 Armiju RBiH nazivaju "takozvanom"!

Naime, u petak je u vijestima u 14 sati na BHT1 za Armiju Republike Bosne i Hercegovine rečeno da je "takozvana". Sporno izvještavanje se desilo tokom vijesti u vezi sa prvostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine Senadu Džananoviću i Edinu Gadži zbog ratnih zločina u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Iz BHRT-a ranije je saopćeno kako je "došlo do netačnog i nedopustivog karakteriziranja Armije Bosne i Hercegovine 'takozvanom'".

- S obzirom na to da se radi o teškom profesionalnom propustu i ozbiljnom ugrožavanju interesa BHRT-a, generalni direktor Belmin Karamehmedović dao je nalog direktoru programa BHT1 Mariju Vrankiću da hitno utvrdi uredničku odgovornost za navedeno i da se odgovorni uposlenici sankcioniraju u skladu sa internim aktima BHRT-a - kazali su.

Istaknuli su da BHRT neće tolerirati samovolju pojedinaca koji krše uređivačke smjernice BHRT-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.