Navijači bh. tima izrazili su nezadovoljstvo imenovanjem novog predsjednika Komiteta za medije.

BHF se oglasio "obavještenjem za javnost" na svojoj Facebook stranici, koje prenosimo u cijelosti:

- Novi cirkus u režiji FSBiH, već odavno prestalo je biti smiješno. Za predsjednika Komiteta za medije postavljen je dokazani ratni huškač, šovinista, mrzitelj svega bosanskog, Dragiša Ćo(r)sović.

Kako je počeo izvještavati u vremenu oružane agresije na Bosnu i Hercegovinu, tako je nastavio i drugim metodama, te 1996. godine odbija da izgovori ime i prezime Mehe Kodre koji je tog dana bio strijelac za Barcelonu.

"Gol je postigao igrač sa brojem 9 na leđima" - riječi su Dragiše.

VEZANI TEKST - FSBiH imenovao članove komiteta, ovo su njihova imena, među njima i onaj što nije htio izgovoriti ime Mehe Kodre

Sa jedne strane to je sasvim OK. Meho Kodro ne zaslužuje da takav ološ izgovara njegovo ime, a sa druge stane gubi se svaki oblik profesionalizma i realnog izvještavanja. Nerijetki su i TV prilozi kojima se izbjegava svaki spomen države BiH.

Ne dozvolite da vam bahati pojedinci unište kult reprezentacija, ne dozvolite da vas udalje i otjeraju od onoga što volite. Pokažite djeci, prijateljima, porodici kakvi zlotvori su na pozicijama gdje treba biti neko zadužen za napredak našeg fudbala i patriotski podstrek.

BHFanaticos će nastaviti da se bori sa svim oblicima negiranja! Podržimo momke što stoje iza grba, istjerajmo ološ! Semper fidelis - poručili su BH Fanaticosi.

Osim Ćorsovića u Komitetu za medije još su: Damir Suto, Dino Kurbegović, Adnan Demić, Sanja Kovač i Slađan Jeremić.