Srijeda, 14.04.2021.
h

Bh. umjetnica gradi karijeru u Hollywoodu: Dinka Džubur na setu sa Juliom Roberts i Lady Gagom (FOTO)

Nakon što je sa Dominicom Purcellom zaigrala u fimu „Turkey Shoot“, australskog kandidata za Oskar, za koji režiju potpisuje Jon Hewitt, producentici, manekenki, spisateljici i glumici bh. korijena koja živi i djeluje na više svjetskih adresa, Dinki Džubur, karijera je krenula uzlaznom putanjom.

U tom rimejku istoimenog kultnog ostvarenja iz osamdesetih prošlog stoljeća utjelovila je Ruskinju Olgu Reshenko, a iako je do tog trenutka iza sebe imala mnoge uspješne projekte, priča nam da su nakon “Turkey Shoota” uslijedili pozivi i za nove uloge u inostranstvu.

Najpoznatiji glumci

Tako se Dinka iz Australije preselila u Ameriku gdje je ostvarila saradnju sa nekim od najpoznatijih filmskih glumaca svijeta poput Julije Roberts s kojom je bila na setu za Lancome reklamu, Lady Gagom i Tomom Ford za a White Label Pruduct reklamu, Bobom Dylanom, Davidom Guettom. Također, družila se sa Katy Perry i Jeremy Scottom tokom snimanja dokumentarca o ovom poznatom modnom dizajneru.

Dinka1

Nema sumnje da Dinka, vlasnica nevjerovatne harizme gradi svjetsku karijeru, a s obzirom da u društvu zvijezda Hollywooda mogu biti samo odabrani i uspješni, pitali smo je da nam prenese svoje impresije.

– Julia je srdačna i vesela. Cijelu ekipu je znala nasmijati. Jako je bila pristupačna, prirodna, razigrana i profesionalna. Družili smo se na setu i oduševila me, zračila je ljepotom. Njen suprug je bio na snimanju, jako su mi djelovali simpatični i zaljubljeni jer na svakoj pauzi su nestajali da bi bili sami. Lady Gaga ima karizmu, divlju, ali i pozitivnu energiju. Na setu za reklamu A White Label Product za Toma Forda je bilo puno improvizacije. Bila sam član ansambla. Radilo se o reklami na pisti koju su uredili u studiju, ekipa je plesala uz muziku Lady Gage “I Want Your Love”- ispričala nam je Džubur.

Dinka2

Moć transformacije

Studij glume upisala je na QUT Acting Studio 2003. god u Australiji u klasi profesora Diane Eden i Leonard Meenach, potom je bila na razmjeni na ASU u Sarajevu 2004 godine u klasi profesora Miralema Zupčevića, a potom profesora Izudina Bajrovića. Prvi profesionalni angažman imala je u Sydney Theatre Company, pozorištu u Sydney-u, Australiji u predstavi “Stage Direction”, a potom je igrala i u predstavama: “Baal”, “Who’s Afraid of the Working Class”, “Light Shining in Buckinghamshire”, “Terrain Terrain Terrain”, “A Midsummer Night’s Dream” i mjuziklu “The Blues Brothers”.

Angažirana je u filmovima australske produkcije: “Elysium”, “Little Hands”, “The Bluff”,  te u serijama “Secrets and Lies” i “True Blood” u SAD-u. Potpuno je posvećena profesiji, a moć transformacije njezin je najjači adut. Osim glume Dinka je studirala i žurnalistiku.

O novim, filmskim projektima nam nije mogla govoriti, jer je ugovori sprečavaju da bilo šta kaže.

– Ono što mogu reći je da putujem za Australiju gdje ću biti dva mjeseca zbog filma “Melodija”, a nakon toga dolazim u BiH – otkrila nam je Džubur.

(M. Čustović/Faktor.ba)

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh