open-navfaktor-logo
search
Federation kup
Bh. treneri predvođeni Rusmirom Cvikom čine čuda na Bliskom istoku
Fudbaleri Al Arabija nastavili su pobjedonosni niz.
28.11.2022. u 21:15
get url
text

Ekipa koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Rusmir Cviko sa pomoćnicima Edinom Prljačom i Elvisom Karićem, čini čuda i ostvarila je novi trijumf u Kuvajta.

Najtrofejniji klub ove zemlje koji u svojim vitrinama ima 52 pehara, slavio je u trećem kolu Federation kupa na gostovanju kod Al-Salibikhaeta sa 1:0.

Trenutak odluke dogodio se u 24. minuti kada je pogodio Salman Al Awadi. Treba naglasiti kako je golman Al Arabija nešto ranije odbranio penal, što je plod rada sa Karićem, trenerom specijalistom za golmane.

Cviko je preporodio kuvajtski klub otkako je došao na Bliski istok. Ostvario je četiri prvenstvene pobjede, tri trijumfa u Kupu i jedan prvenstveni remi, pa je od borbe za opstanak stigao da druge pozicije na tabeli sa dva boda zaostatka iza lidera.

Al Arabi je trenutno lider svoje grupe Federation kupa sa sedam bodova iz tri meča i samo čudo bi se moralo dogoditi da ne izbori plasman u četvrtfinale. Treba napomenuti kako je Cviko već izborio polufinale Princ kupa, te osminu finala Emir kupa.

Naš stručnjak je već tri puta proglašavan za trenera kola, a ovaj epitet zaslužio je i nakon pobjede u derbiju protiv Al Qadisiya.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.