open-navfaktor-logo
search
Prvi u BiH
BH Telecom korisnicima nudi dodatno osiguranje mobilnih elektronskih uređaja
BH Telecom je jedini telekomunikacijski operater u Bosni i Hercegovini koji nudi uslugu Osiguranje proširenog pokrića za mobilne elektronske uređaje (mobilni telefon, tablet PC, laptop, fiksni telefoni, IP telefoni, mobilni Wlan router), a sve u cilju podizanja kvaliteta asemblirane usluge i zadovoljstva svojih cijenjenih korisnika.
04.11.2021. u 14:12
get url
text

Danas je u Sarajevu svečano  potpisan ugovor o pružanju usluge dodatnog osiguranja mobilnih elektroničkih uređaja između predstavnika BH Telecoma d.d. Sarajevo i ASA Osiguranja d.d. Sarajevo, kojim će BH Telecom svojim korisnicima omogučiti bezbrižinije korištenje kupljenih uređaja.

Ovom uslugom BH Telecom d.d. Sarajevo je obogatio svoju ponudu i dodatno unaprijedio korisničko iskustvo, što je ujedno i jedan od strateških ciljeva ove kompanije.

BH Telecom kao dokazani lider na bosanskohercegovačkom tržištu u ponudi i prodaji elektroničkih uređaja je ovom jedinstvenom uslugom obogatio portfolio dodatnih usluga svojim korisnicima. Korisnici već danas uz potpisivanje ugovora o asembliranoj usluzi, uslugu dodatnog osiguranja mogu ugovoriti na svim prodajnim mjestima BH Telecoma d.d. Sarajevo, istakao je Izvršni direktor za razvoj poslovanja Muamer Hadžović.

ASA Osiguranje d.d. Sarajevo je partner BH Telecoma d.d. Sarajevo za pružanje ove usluge. U toku pregovora za svoje korisnike izabrano je najbolje domaće osiguravajuće društvo, sa tradicijom u najbržoj isplati i nadoknadi nastale  štete.

Predsjednik Uprave i direktor Društva ASA Osiguranja d.d. Sarajevo, Adnan Hodžić naglasio je da pored brzine u isplati šteta ASA Osiguranje je u široj javnosti poznato po inovativnim proizvodima.

- Iskreno vjerujemo da kao domaće osiguravajuće društvo najbolje poznajemo potrebe naših klijenata i stoga nam je veliko zadovoljstvo da zajedno sa BH Telecomom dd Sarajevo možemo osigurati bezbrižno korištenje mobilnih elektonskih uređaja i napraviti dodatni iskorak u korisničkom iskustvu na uređajima iz ponude BH Telecoma d.d. Sarajevo - naveo je.

Usluga je namijenjena pretplatnicima koji pri kupovini nekog od mobilnih uređaja iz bogate asemblirane ponude BH Telecoma  potpišu ugovor na 24 mjeseca. Istovremenim pristupanjem osiguranju ASA Osiguranja d.d. Sarajevo, uz određenu cijenu mjesečne naknade, ostvaruje se pravo na pokrivenost od štete na uređaju koja nije obuhvaćena redovnom garancijom proizvođača.

Aktiviranje usluge/potpisivanje Pristupnice ASA Osiguranja d.d. Sarajevo je moguće isključivo u momentu kupovine novog uređaja, na bilo kojem prodajnom mjestu BH Telecoma. Mjesečna naknada/premija za uslugu se iskazuje i naplaćuje uz redovnu mjesečnu fakturu/račun BH Telecoma.

Potpisnik ugovora uime ASA Osiguranja d.d. je predsjednik Uprave i direktor Društva Adnan Hodžić, a uime BH Telecoma izvršni direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja, Muamer Hadžović i izvršni direktor Izvršne direkcije za pravne poslove, upravljanje organizacijom i ljudskim resursima Samir Jusufović, saopćio je BH Telecom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.