open-navfaktor-logo
search
Moderne aplikacije
BH Telecom dobitnik nagrade VMware Cloud Verified Award 2023
Kompanija BH Telecom posebnu pažnju posvećuje praćenju aktuelnih trendova iz oblasti modernih tehnologija nastojeći svojim korisnicima osigurati dostupnost svih noviteta na tržištu. Tako je i cloud computing već uveliko prisutan u redovnoj ponudi usluga koje BH Telecom pruža svojim korisnicima.
26.05.2023. u 15:58
get url
text
BH Telecom
get url
text

Prije nekoliko dana održan je VMWARE Adria Forum 2023 u Šibeniku, konferencija namijenjena IT profesionalcima koji žele pojednostaviti složenost više oblaka, riješiti izazove različitih modela rada u oblaku, ukloniti rupe u sigurnosti od jezgre do oblaka do ruba, podržati obilnu radnu snagu sveobuhvatnim upravljanjem životnim ciklusom ili koristiti izvorne principe oblaka za izgradnju, pokretanje i upravljanje modernim aplikacijama.

Na ovoj konferenciji je kompaniji BH Telecom dodijeljena nagrada VMware Cloud Verified Award 2023. Nagrada je svojevrsno priznanje BH Telecomu za prepoznato postignuće na polju verificiranog cloud providera čiji je vlasnik od 25. novembra prošle godine.

Sudionici konferencije su imali priliku od međunarodnih i regionalnih specijalista za multi-cloud, IT sigurnost i razvoj modernih aplikacija, saznati više o modelima korištenja različitih multi-cloud rješenja i mogućnostima za inovacije koje nude moderne tehnologije. U fokusu su bili modeli korištenja tehnologije za unapređenje poslovanja, usluge koje firme i organizacije pružaju svojim klijentima i kupcima te poboljšanje finansijskih rezultata kako samih kompanija i organizacija, tako i zajednica u kojima posluju.

BH Telecom se osvajanjem ove nagrade našao u društvu velikih kompanija iz regiona koja su prepoznale prednosti i vrijednosti VMware tehnologija u pružanju sofisticiranih komercijalnih IT usluga krajnjim korisnicima (NIL Slovenija, KingICT Hrvatska, Dell Srbija i drugi).

Konferencija je okupila više od 400 stručnjaka iz područja virtualizacije i cloud computinga iz regije i diljem svijeta. Teme konferencije obuhvatile su tehnološke novosti, primjene cloud tehnologije i digitalne transformacije te inovacije u poslovanju. Kroz prezentacije, tehničke radionice i poslovne panele, sudionici iz svih industrijskih oblasti upoznati su s najnovijim VMware rješenjima i proizvodima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.