open-navfaktor-logo
search
Zmajice dočekuju Grčku
Bh. rukometašice večeras u Cazinu igraju prvi meč pretkvalifikacija za SP
Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20 sati u Cazinu dočekuje selekciju Grčke, u prvom meču pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.
03.11.2022. u 09:19
get url
text

Našu selekciju u novom ciklusu sa klupe predvodi bivša reprezentativka Alma Čehajić-Hadžović, a asistirat će joj još jedna legenda bh. rukometa Sanja Bajgorić. 

Selektorica bh. tima izjavila je da se naše rukometašice pripremaju na visokom nivou, rasploženje je odlično, kao i disciplina.

- Jedva čekaju da izađemo na teren da odigraju taj dvomeč. Imali smo dva treninga dnevno, večeras nam je posljednji trening pred meč, ponoviti ćemo stvari koje treba da odradimo na utakmici - izjavila je selektorica bh. tima jučer u najavi meča.

VEZANI TEKST - Zmajice dočekuje Grčku: Djevojke jedva čekaju da izađu na teren
 

Kada je u pitanju protivnik, selektorica ističe da su analizirali snimak prijateljskog meča Grčke sa Kosovom.

- Vidjeli smo neke stvari koje Grčka radi. Bit će nam zadatak da zaustavimo te njihove stvari u napadu. Ali, ponavljam najviše želim da gledamo sebe, da gledamo našu igru, da damo maksimum. Vjerujem u djevojke i one su maksimalnop motivisane da odrade ovaj posao na najbolji mogući način - kaže Čehajić-Hadžović.

Kapitenka i najiskusnija u našem timu Slađana Topić, prošle godine je nakon 13 godina dočekala da zaigra za državni tim, a sada je uslijedila nova pauza, doduše drastično manja -od 16 mjeseci, i sada je tu sa ekipom, spremna kao i uvijek u svojoj rukometnoj karijeri da pruži maksimum.

- Istina je da se nismo okupljali dugo, ali sretni smo da smo sada zajedno. Ima dosta igračica iz prošle godine, ali ima i novih lica. Mene raduje da su nam sve prognoze pozitivne, djevojke žele da daju svoj maksimum, žele da pobijedimo i iskreno vjerujem da možemo uspjeti - rekla je Topić.

Ona dodaje da je atmosfera u našem nacionalnom timu odlična i da je to pokretač svega.

- To je iskreno najbitnije, da je atmosfera odlična. Nema razlike među nama, ima nas starijih, a ima djevojaka koje su 2004. godište, ali sve smo jednake, sve smo pod jednom zastavom, nosimo isti dres. Možda malo čudno zvuči, ali za nas je veliki uspjeh da se okupimo, prije svega i mi ne tražimo ništa puno samo da radimo - dodala je Topić.

Meč BiH – Grčka direktno prenosi kanal BHT1.

Revanš se igra u subotu od 17 sati također u Cazinu.

Pobjednik dvomeča između BiH - Grčka izborit će plasman u glavnu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo gdje će igrati najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.