open-navfaktor-logo
search
Raskinuo sa Dinamom
Bh. reprezentativca prate Englezi i Austrijanci, ali i skauti Barcelone i Reala
Juniorskog reprezentativca BiH sada žele engleski Everton i austrijski prvak Salzburg, a navodno ga budno prate skauti Reala i Barcelone
30.10.2018. u 19:14
get url
text

Priča o Ajdinu Hasiću, juniorskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine, koji je nedavno pod čudnim okolnostima raskinuo ugovor sa zagrebačkim Dinamom, proširila se i van našeg regiona.

Prema pisanju portala hitc.com Hasić sada može birati gdje će nastaviti karijeru, a kako tvrdi ovaj portal, Hasića žele engleski Everton i austrijski prvak Salzburg, a navodno ga budno prate skauti Reala i Barcelone.

Bivši igrač Dinamove druge ekipe prošle sedmice bio je akter prave fudbalske sapunice. Sedamnaestogodišnji Hasić trebao je potpisati seniorski ugovor s Dinamom, ali je najprije morao raskinuti postojeći stipendijski ugovor, koji mu je vrijedio još tri i po godine.

Dinamo je njegovom ocu, koji živi u Bosni i Hercegovini poslao dva ugovora (raskid juniorskog i potpis seniorskog statusa) kako ne bi morao dolaziti u Zagreb na potpis, jer Hasić je još maloljetan, ali Hasić stariji je potpisao samo raskid, a novi ugovor nije i sad njegov sin može birati gdje će nastaviti karijeru.

A to će, čini se, biti u Engleskoj ili Austriji…

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.