open-navfaktor-logo
search
Uspješno poslovanje BH Pošte
BH PostExpress je usluga sa najvećim brojem korisnika
Percepcija o poštanskoj djelatnosti posljednjih godina se promijenila. Razlog tome su promjene koje su donijele digitalizacija, savremena tehnologija, pandemija i globalna kriza. Poštanski operateri širom svijeta mijenjali su stare i donosili nove poslovne odluke kako bi se prilagodili digitalnom dobu i kako bi na sve većem i zahtjevnijem tržištu iskoristili sve svoje potencijale. 
30.11.2022. u 09:32
get url
text
BH Pošta

Najveći i najuspješniji poštanski operater u našoj državi, JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, svoje aktivnosti je vodio promišljeno i odgovorno, što je rezultiralo povećanim prihodom za 12 do 15 posto. Za dobar poslovni rezultat, kako kažu, zaslužne su dobre odluke koje su vodile do prilagođavanja novim zahtjevima tržišta, a što je zahtijevalo uvođenje novih usluga i optimiziranje postojećih, modernizaciju i digitalizaciju postojećih servisa i ulaganje u poštansku infrastrukturu. 

Profesionalni dostavljači

Od usluga koje su najviše doprinijele povećanju prihoda izdvaja se BH PostExpress – brza pošta, usluga koja ima najveći rast i najveći broj korisnika. BH Pošta svakodnevno radi na širenju svoje brze pošte i usavršavanju sa obučenim kadrovima s obzirom da se, zbog povećanja korisnika u online trgovini, i dalje očekuje rast ove usluge. Kako navode iz BH Pošte, prednosti njihove brze pošte u odnosu na konkurenciju su najbrojnija infrastruktura, najveći vozni park i najprofesionalniji dostavljači. Korisnici koji žele brzu dostavu BH Pošte vrlo jednostavno mogu najaviti pošiljku ili pozivom na Kontakt centar 1312 ili na šalterima pošta ili online klikom na: https://www.posta.ba/bhpe-najava-posiljke

BH Pošta je, također, putem usluge brze pošte BH PostExpress omogućila da više od dva miliona aktivnih korisnika OLX.ba platforme na najbrži i najjednostavniji način trguje i razmjenjuje pošiljke uz dodatnu sigurnost. Ovu integrisanu uslugu brze dostave BH PostExpress na internet stranici OLX.ba korisnici su ocijenili vrlo profesionalnom, saopćeno je iz BH Pošte.

Kako kažu iz ove kompanije, uspjeh usluge brze pošte – BH PostExpress nije došao sam po sebi. Usluga je vremenom napredovala zahvaljujući dobrim odlukama, opsežnim pripremama u organizacijskom, logističkom, informaciono- tehnološkom i marketinškom smislu, te je bilježila sve veći rast. Iako se nalazi u jakoj tržišnoj konkurenciji u kojoj se nalaze i internacionalni brendovi, ali i veliki broj domaćih privatnih kurirskih firmi od kojih veći broj njih radi i mimo propisa i zakona, BH PostExpress pronašao je put do korisnika i postao jedna od najuspješnijih usluga BH Pošte. 

Širenje kapaciteta

Zahvaljujući sve većem povjerenju korisnika koji su prepoznali profesionalnost i pouzdanost, sigurnost i brzinu u prijenosu i dostavi pošiljaka putem BH PostExpress-a, ova usluga zauzima vodeće mjesto na cijelom domaćem tržištu dostave, tvrde iz BH Pošte. 

- Stalno pratimo kvalitet ove usluge i ulažemo u adekvatna kadrovska rješenja, ali i u materijalno- tehnički segment. BH Pošta planira i dalje nadograđivati ovu uslugu i širiti kapacitete koji će se ogledati i u materijalno- tehničkom smislu i u ljudskim resursima kako bi BH PostExpress bio još bolji, kako bi zadržao lidersku poziciju u brzoj dostavi u Bosni i Hercegovini i što je najvažnije, kako bi zadovoljio zahtjeve svih korisnika - navode iz BH Pošte. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.