open-navfaktor-logo
search
Promocija
Bh. poštanski operateri prvi na svijetu izdali marke povodom Svjetskog dana IBD-a
Izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte, Neziran Đogo u svom obraćanju izrazio je zadovoljstvo što su sva tri javna poštanska operatera u BiH prepoznala važnost učestvovanja u podršci oboljelima i njihovom Udruženju
28.05.2019. u 15:36
get url
text

Danas je u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja u Sarajevu održana zajednička promocija poštanskih maraka BH Pošte, HP Mostara i Pošta Srpske povodom Svjetskog dana oboljelih od upalnih bolesti crijeva. Poštanski operateri odazvali su se inicijativi Udruženja oboljelih od ovih bolesti i poštanskim markama podržali njihovu svakodnevnu borbu za život.

Marka koju je odštampala BH Pošta ima nominalnu vrijednost od 0,20 KM. Tiraž marke je 200.000, a autor je Samir Hadžić.

Izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte, Neziran Đogo u svom obraćanju izrazio je zadovoljstvo što su sva tri javna poštanska operatera u BiH prepoznala važnost učestvovanja u podršci oboljelima i njihovom Udruženju.

-Poruka koja je danas zahvaljujući Udruženju oboljelih od Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa i javnim poštanskim operaterima otišla iz Bosne i Hercegovine je ta da okolina i svijet moraju brinuti o ugroženim kategorijama ljudi, te im pomagati da se nose sa svim svojim problemima i potrebama. BH Pošta kao društveno-odgovorna kompanija nastojat će, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagati i dalje svima kojima je pomoć prijeko potrebna - poručio je Đogo.

Prisutnima su se obratili i direktori HP Mostara i Pošta Srpske, Josip Bulić i Zoran Protić, te također izrazili zadovoljstvo što su na ovaj način imali priliku podržati rad Udruženja oboljelih Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa u BiH.

{$galerijaFotografija}

Predsjednica Udruženja Alma Hadžić zahvalila se predstavnicima poštanskih operatera na iskazanom razumijevanju i podršci, te svima koji pomažu oboljelima. Posebno je istakla zadovoljstvo što Udruženje djeluje na području cijele BiH, te je najavila je da će i dalje biti na raspolaganju oboljelima iz svih krajeva naše zemlje.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina je sada postala prva zemlja na svijetu koja je poštanskim markama ukazala na probleme oboljelih i time podržala njihovu danonoćnu borbu za život.

BH Pošta - 28. 5. 2019.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.